24 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2024

Pera Film’den Onur Ayı Seçkisi “hiçbir şeyden korkmuyorum”

Pera Film, “hiçbir şeyden korkmuyorum” başlıklı Onur Ayı seçkisini 28 Haziran-10 Temmuz arasında Pera Müzesi Oditoryumu’nda izleyicilerle buluşturacak.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Film ve Video Programları’nın Onur Ayı’na özel hazırladığı, benzersiz yolculuklarında cesurca ilerleyen karakterlerin hikâyelerini ele alan “hiçbir şeyden korkmuyorum” programı kapsamında, kuir kültürünü ana akım sinema aracılığıyla geniş kitlelerle buluşturan iki kült film, Priscilla Çöller Kraliçesi ve Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı gösterilecek. Bireysel kimliklerin önemini ve normların dışında yaşamanın zenginliğini vurgulayan Onur Ayı seçkisi; ilham verici öyküleri, unutulmaz müzikleri, büyüleyici sahne performansları, göz alıcı kostüm ve makyajlarıyla ikonikleşmiş iki kült filmi sinemaseverlerle bir araya getiriyor.

“En İyi Kostüm Tasarımı” dalında Oscar Ödülü kazanan ve bu yıl 30. yaşını kutlayan Stephan Elliott imzalı Priscilla Çöller Kraliçesi filminde, Avustralya’nın ücra çöllerindeki tatil beldesi Alice Springs’te bir drag gösterisi yapmak üzere anlaşan Tick, Adam ve Bernadette, lavanta rengi emektar tur otobüsleri Priscilla’ya atlayıp Sidney'den taşraya uzanan renkli bir yolculuğa çıkıyor. Yol boyunca farklı kişi ve topluluklarla tanışan karakterler, önyargılarla mücadele edip kimliklerini yeniden keşfedecekleri bir dizi maceraya tanıklık ediyor.

John Cameron Mitchell’ın yönetmenliğini üstlendiği Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı, Doğu Almanya’da işlevsiz bir ailede büyüyen ve rock yıldızı olmayı hayal eden Hansel Schmidt’in hikâyesini anlatıyor. Hansel bir çıkış yolu ararken Amerikalı asker Luther ile tanışıp ona âşık oluyor. Yasal olarak evlenip ABD’ye taşınabilmeleri için nişanlısı ve annesi, Hansel’i cinsiyet değiştirme ameliyatı geçirmeye ve Hedwig olmaya zorluyor. Hedwig cinsel kimliğini bulmaya çalışırken drag sanatını keşfediyor.

Programın biletlerini Biletix üzerinden veya Pera Müzesi resepsiyonundan satın alabilirsiniz.

Gösterim Programı:

Priscilla Çöller Kraliçesi
28 Haziran Cuma, 19.00
6 Temmuz Cumartesi, 15.00

Hedwig ve Kızgın Çıkıntısı
30 Haziran Pazar, 15.00
​10 Temmuz Çarşamba, 19.00

0
691
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage