31 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2024

Perasma’nın Yeni Sergisi “All Things Become Islands Before My Senses” Yunanistan’da

Yunanistan’ın Leros adasında sanatseverlerle buluşan Perasma’nın “All Things Become Islands Before My Senses” başlıklı yeni sergisi 8 Eylül’e kadar uzatıldı.

Adadaki tarihi mekânlarla diyalog hâlinde gerçekleşecek karma sergide; Alice Guittard, Cansu Yıldıran, Cevdet Erek, Enzo Cucchi, Evgenia Vereli, Farida El Gazzar, Goshka Macuga, Kostis Velonis, Laura Footes, Lindsey Mendick, Malvina Panagiotidi, Maryam Turkey, Necla Rüzgar, Nermin Er, Paweł Althamer, Sophie von Hellermann, William Kentridge’in eserleri adanın beş önemli noktasında izleyici karşısına çıkıyor. Adını Cesare Pavese’nin Yalnızlık Tutkusu şiirinden alan “All Things Become Islands Before My Senses” sergisi, zamanın, suyun ve Leros adasının tarihinin karmaşık ilişkisini araştırıyor.

Bu sene ikinci edisyonu gerçekleşen sergi, varoluşun akıcılığının, özellikle böylesine karmaşık ve zengin bir geçmişe sahip olan bir adada hem güzellik hem de zorluk doğurabileceği fikrine odaklanıyor. Leros’ta zamanın döngüsel doğası, denizcilik mirası ile iç içe geçiyor. Gemilerin gelip geçmesiyle birlikte, ticaret, keşif ve fetih hikâyeleri taşınarak ada, geçmişle şimdinin kesiştiği bir merkez hâline geliyor. Tarih, mitoloji, fantezi, hayaletler ve gerçeklik, adanın üzerine suyun akıntıları gibi katman katman seriliyor. Türkiye anakarasına çok yakın, On İki Adalar grubuna dahil olan Leros, İtalyan işgali gibi çalkantılı bir tarihin izlerini taşıyor ve bu durum adanın kendine özgü mimarisini şekillendiriyor.

Sergide yer alan eserler; Sinema Roma ve İlkokul, Muro d’Ascolto, Xerokampos Eski Kışlası, Leros Denizcilik Kulübü ve Perasma Mekânı olmak üzere beş mekânda sergileniyor

Künye:
1-2. Sophie Von Hellermann, Lindsey Mendick
3. Sophie Von Hellermann
4. Necla Rüzgar, “Neysem Oyum”, “I am What I am”  2024 Kağıt üzerine sulu boya, Watercolor on paper 70x100 cm
5. Cansu Yıldıran, Kayıp Anavatanım Pontos, Cansu Yıldıran, Kayıp Anavatanım Pontos, henüz yapım aşamasında
6. Goshka Macuganın Lerosu konu alan deneysel filminin sahne arkası Yer Crithonis Paradise Hotel Fotoğraf: Yiorgos Mavropoulos
7. Sophie von Hellermann, Raw Feeling, 2024
8. Alinda, Leros, Bir ağacın iz düşümü, 2024
9. ​Pawel Althamer, in adaya yaptığı ziyaret sonrası çizimi, The Interview

0
2081
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage