24 EKİM, PERŞEMBE, 2024

Peter Zimmermann “Contact” Sergisiyle Dirimart’ta

Peter Zimmermann’ın “Contact” başlıklı kişisel sergisi 24 Ekim - 24 Kasım tarihleri arasında Dirimart’ta sanatseverlerle buluşuyor.

“Contact” sergisi, Peter Zimmermann’ın “grafik algoritmalarla modifiye ettiği dijital şablonları temel alarak ürettiği yağlıboya resimlerinden oluşuyor. Modernizm ve Colour Field hareketiyle ilişki içerisinde geleneksel resmi yeniden yorumlayan Zimmermann, topladığı veya taradığı fotoğraflar, film kareleri ve diyagramlar gibi buluntu görselleri grafik algoritmalarla işleyerek tanınmaz hâle getirip epoksiyle tuvale aktarıyor.

​Sanatçının 2019-2024 yılları arasında ürettiği dijital tabanlı yağlıboya eserlerini içeren sergi, fırça veya parmak darbeleriyle yaratılan yüzeylerle izleyiciyi dijital çağda görme ve dokunma duyusu arasındaki bağlantıları keşfetmeye çağırıyor. Felsefe ve doğa bilimleri geleneğinde dokunsal bir süreç olarak kabul edilen görme duyusunda gözün çevreyi tarayarak nesnelere “dokunduğu” düşünülürken sergi bu düşünceyi geliştiriyor. Dijital dünyada el ile ekran arasındaki etkileşim, dokunma ve görme algımızı birleştirerek görsel ve dokunsal duyularımızın nasıl iç içe geçtiğini gözler önüne seriyor. Dijital ve dokunsal alanların anlamlandırılmasında sıra dışı bir deneyim sunan sergi; görme, dokunma ve dijital soyutlama estetiği arasındaki ilişkiye yeni bir boyut kazandırıyor.

Künye:
1. Way Out, 2024, 180 x 130 cm
2. Infinite, 2022, Oil on dibond 250 x 160 cm
3. Sweeping, 2024, 250 x 160 cm

0
286
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage