03 EKİM, PERŞEMBE, 2024

“Polonya, Şimdi / Yeni Polonya Sineması” Seçkisi 4-6 Ekim’de Ankara’da

Polish Film Institute sponsorluğuyla düzenlenen “Polonya, Şimdi / Yeni Polonya Sineması” seçkisi Adana Altın Koza Film Festivali’nin ardından 4-6 Ekim tarihleri arasında Ankara’da yer alan Kült Kavaklıdere’de sinemaseverlerle buluşacak.

Polonya Büyükelçiliği ve Gezici Festival iş birliğinde, Warsaw School Movie/Foundation Laterna Magica tarafından desteklenen seçki kapsamında, Polonya sinemasının son dönemde öne çıkan beş uzun metraj ve dört kısa metraj filmi gösterilecek. Kısa filmlerin gösterimi Bilkent Üniversitesi İletişim ve Tasarım Bölümü’nün katkılarıyla 4 Ekim’de saat 12.30’da Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi FFB05 Salonu’nda ücretsiz yapılacak. Kısa film gösterimlerine Varşova Film Okulu’ndan Zuzanna Kopcińska ve Cezary Orłowski de katılacak.

“Polonya, Şimdi” seçkisinde, Adana Altın Koza Film Festivali’nde bu yıl Yaşam Boyu Başarı Ödülü alan usta yönetmen Jerzy Skolimowski’nin Cannes’da Jüri Büyük Ödülü başta olmak üzere gösterildiği festivallerde toplamda 31 ödüle layık görülen son başyapıtı Aİ / EO, Anna Jadowska’nın Tribeca Film Festivali’nden En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alan filmi Çatıdaki Kadın / Woman On The Roof, Grzegorz Dębowski’nin Polonya Film Festivali’nde Yılın Çıkış Yapan yönetmeni seçildiği ilk uzun metraj filmi Değersiz Bir Hayat / Next To Nothing, Robert Glinski’nin Polonya kökenli ilk Papa olacak Karol Wojtyła’yı 20 yıl boyunca izleyen gizli servis görevlisi Budny’nin psikolojik portresini çizen gerilimi Gölge Adam / Strawman ve DK Welchman ile Hugh Welchman’nın Polonya Film Festivali’nden Seyirci Ödülü ile dönen sıra dışı canlandırma filmi Köylüler / The Peasants yer alıyor. Kısa filmler arasında ise Cezary Orłowski yönetmenliğindeki Ben Yanındayım / Here For You, Natasza Parzymies imzalı Bir Zamanlar / My Old Goals, Tomasz Sliwinski’nin Oscar’a aday gösterilen kısa belgeseli Lanet / Our Curse ve Tadeusz Łysiak imzalı Elbise / The Dress bulunuyor.

​“Polonya, Şimdi / Yeni Polonya Sineması” seçkisinin biletlerini Biletinial üzerinden satın alabilirsiniz.

0
934
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage