25 EKİM, CUMA, 2024

Renée Levi “La Elle” Sergisiyle Palais de Tokyo’da

İstanbul doğumlu İsviçreli sanatçı Renée Levi’nin “La Elle” başlıklı kişisel sergisi 11 Mayıs 2025 tarihine kadar Paris’in önemli sanat kurumlarından Palais de Tokyo’da sanatseverlerle buluşuyor.

Soyut dışavurumculuğun dünyada en önemli kadın temsilcilerinden olan Renée Levi, mekânı dönüştüren büyük ebatlı resim yerleştirmeleri ile tanınıyor. Her eserine bir kadın ismi veren Levi, müzenin girişi, fuaye alanı ve dış cephesine uygulanan yeni yapıtına La Elle (Fransızca üçüncü dişi çoğul şahıs zamiri) başlığını verdi.

​İstanbul’da daha önce Levi’nin iki sergisine ev sahipliği yapan Öktem Aykut, sanatçının Palais de Tokyo’daki sergisine eşlik eden bir seriyi Paris sanat haftası fuarlarından Paris Internationale’de izleyicilerle buluşturdu. Levi’nin İstanbul’daki sanat üretimi ve şehirle güçlü otobiyografik bağını ele alan Bir İsim ve Bir Yer isimli film, geçtiğimiz İstanbul Film Festivali’nde prömiyer gösterimini gerçekleştirdi. Yapıtları özellikle Avrupa’nın belli başlı pek çok müze koleksiyonunda bulunan Levi’nin bir eseri de İstanbul Modern koleksiyonunda yer alıyor.

0
47
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage