05 EKİM, CUMARTESİ, 2024

SAHA’dan Sanat İnisiyatiflerine Açık Çağrı

SAHA, Türkiye genelinde görsel sanatlar alanında çalışan bağımsız sanat inisiyatiflerinin program, sergi ve yayın projelerini desteklemek amacıyla kurduğu SAHA Sürdürülebilirlik Fonu için başvurular 13 Ekim’e kadar devam ediyor.

SAHA, SAHA Sürdürülebilirlik Fonu’nun 2025 yılı için açık çağrıda bulunuyor. Fona önceki yıllarda başvurmuş ve destek almış inisiyatiflere de açık olan çağrı için başvurular 13 Ekim tarihine dek kabul edilirken, sonuçlar Kasım ayı sonunda açıklanacak. SAHA, her biri 120.000 TL’ye kadar yıllık fon sağlanması hedeflenen 10-12 bağımsız sanat inisiyatifinin birbirleriyle bağlantı geliştirmesine de katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Başvuru şartları:
- Türkiye içinde güncel görsel sanatlar alanında kâr amacı gütmeyen, ticari faaliyet göstermeyen, bağımsız ve kolektif bir yapı olması,
- Sergilerini veya ilgili programlarını yürüttüğü bir mekâna ya da sürekli bir çevrim içi mecraya sahip olması,
- Güncel görsel sanatlar alanında 2025 yılı boyunca düzenli olarak halka açık ve ücretsiz etkinlik, sergi veya programlar sunması.

Başvuru belgeleri: 
- İnisiyatifin başvuru amacını açıklayan niyet mektubu (300 kelime)
- İnisiyatif ve programları hakkında yayımlanmak üzere 2 görsel ve Türkçe-İngilizce bilgi (her biri 250-300 kelime)
- 2025 yılı için inisiyatifin planladığı program ve takvimi, 
- Varsa geçmiş 2 yıllık programı hakkında bilgi ve 3 fotoğraf.
- İletişim bilgileri: İnisiyatifin veya inisiyatif temsilcisinin adresi, e-posta, cep telefonu, varsa web sitesi ve sosyal medya kanalları.

- Tüm belgelerin “SAHA Sürdürülebilirlik Fonu 2025” konulu bir e-posta ile tek bir PDF formatında ve 5 MB dosya boyutunu aşmayacak şekilde e-posta eklentisi olarak application@saha.org.tr adresine gönderilmesi gereklidir.

​SAHA Sürdürülebilirlik Fonu hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
931
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage