31 TEMMUZ, ÇARŞAMBA, 2024

Salt’ta Bu Hafta: Gösterim, Söyleşi ve Performans

Salt, 1 Ağustos’ta Salt Beyoğlu Açık Sinema’da gösterim ve söyleşiye, 2 Ağustos’ta ise Salt Galata’da klank.ist wip’in performansına ev sahipliği yapacak.

1 Ağustos Perşembe saat 19.00’da İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Salt Beyoğlu’nda Neukölln Spiderman filmi gösterilecek ardından film ekibiyle birlikte söyleşi düzenlenecek. Söyleşide film ekibine Istanbul Experimental ekibinden Çağrı Alver eşlik edecek. Göçmenlik bürosuna geçerli bir neden sunamazsa Almanya’dan sınır dışı edilecek olan Altay, Berlin’in Neukölln semtindeki evine giderken Örümcek Adam maskesi takan evsiz bir adamla karşılaşır. Adamın maskeyle dolaşmasının ardındaki nedeni merak ederek onunla kısa bir söyleşi yapar. Bu söyleşiden ilhamla, kendisiyle benzer endişeleri paylaşan insanlarla yaptığı görüşmeleri kaydetmeye başlar. Bu konuşmaları, birbirlerinin varlığından habersiz insanlar arasındaki diyaloglara dönüştüren Neukölln Spiderman, izleyicilere farklı hikâyeleri olan karakterlerin zihin akışlarıyla karşılaşma olanağı sunuyor.

Eda Er ve Aslı Kobaner’in performansı 2 Ağustos Cuma saat 19.00’da Bankalar Caddesi üzerindeki Salt Galata’da sanatseverlerle buluşacak. Eda Er ile Aslı Kobaner’in klank.ist bünyesinde başlattığı work-in-progress (wip) projesi, uzun bir aradan sonra devam ediyor. “Tamamlanmış” bir ses işinin neyi imlediği ve deneyimleyenler tarafından nasıl yorumlamaya açılabileceği üzerine düşünen ikili, yarı-planlı doğaçlama, açık form gibi birlikte üretim yöntemleri üzerinden sürekli gelişim hâlindeki ses deneyimlerini araştırıyor. İkilinin pandemi sonrası ilk canlı performansı olan Ayrılış, güncel müzik alanındaki yeni türleri; farklı disiplinlerin kesişme noktalarında ortaya çıkan ifade biçimlerini merkeze alıyor. Performans, Salt Galata’da mekâna özgü bir çalışma olarak sunulacak.

​Salt’ın etkinlikleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
834
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage