10 EKİM, PERŞEMBE, 2024

Sinopale 9, 11 Ekim’de Başlıyor

Bu sene “Tükenmeden Önce Yeni Değerler Evreni” temasıyla düzenlenen Sinopale 9, 11 Ekim’de Sinop Tarihi Cezaevi’nde gerçekleşecek buluşma ile başlıyor.

Sinopale 9 kapsamında Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen sanatçılar Sinop’ta bir araya gelecek. Bu yıl bienalde yer alan sanatçılar arasında; Ahmet Aksu & Elke Groen, Ali İbrahim Öcal, Aytekin Olgunsoy, Banu Uğural, Can Bora, Clemens Lauer, Çiğdem Borucu, Ezgi Kılınçaslan, Ferhat Satıcı & Hülya Özdemir - Videoist, Gülce Nur Ertopuz, Güngör Erdem, Işık Güner, Kate Price, Korhan Başaran, Mariam + Detu, Neva Özcü Örs, Nezaket Ekici, Özgür Demirci, Pınar Akkurt, Seçil Yaylalı, Server Demirtaş, Suat Öğüt, Tayfun Erdoğmuş, Yeşim Uzunöz, Youssef Tabti ve Zafer Akşit bulunuyor. Aynı zamanda, Sinopale 9’un ana sergisinin yanı sıra Çanakkale Bienali’nden bir seçki de Sinop’ta sanatseverlerle buluşacak. “Çanakkale Bienali Seçkisi” kapsamında Jakob Gautel, Mert Karaçıkay, Nikita Alexeev ve Rüstem Aslan’ın eserleri izleyici karşısına çıkacak. 11 Ekim’deki açılışın ardından, ekim ayı boyunca pek çok atölye, performans ve etkinlik gerçekleştirilecek.

​12 Ekim’de Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi'nde saat 10.00’da başlayacak Sinopale Forum, ilk oturumunda “Yerel Kültür Politikaları ve Sivil Toplum” başlığı altında, kültür politikalarının toplumsal değişime nasıl öncülük edebileceği üzerine odaklanacak. Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden önemli kültür-sanat yöneticileri ile yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleşecek forum, yerel politikaların öncelikli alanları arasında kültürün nasıl yer alabileceğini, Sinopale, Çanakkale Bienali ve diğer örnekler üzerinden ele alacak. Forum’un “Sanat, Ekoloji ve Kent İlişkisi” başlıklı ikinci oturumunda ise Sinope’nin Bahçeleri projesi kapsamında yaşadığımız kenti nefes alan, sağlıklı bir yaşam ortamı olarak koruyabilmek için bireysel ve kurumsal olarak neler yapabileceğimiz tartışılacak. Ayrıca, Nil İlkbaşaran tarafından yürütülen Sinope’nin Bahçeleri projesi kapsamında, 12 Ekim'de Kültür İçin Alan desteğiyle bir Master Class buluşması düzenlenecek. 12 Ekim saat 20.30’da Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde besteci ve piyanist Çiğdem Borucu bir konser verecek. 13 Ekim Pazar saat 13.00’te Sinop Sabahattin Ali Kültür Merkezi’nde Hal Kolektif tarafından yürütülen “Yerinde ve Birlikte” projesi kapsamında bir panel düzenlenecek. Bienalin etkinlikleri hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
796
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage