19 TEMMUZ, CUMA, 2024

Symphony X, İlk Kez Türkiye’de

Amerikan progresif metal sahnesinin önemli gruplarından Symphony X, Avrupa turnesi öncesinde Black Label Events öncülüğünde 30 Ağustos Cuma akşamı IF Performance Hall Beşiktaş’ta konser verecek.

Metal müziğin enerjisini doruklarda hissettirecek Symphony X, Türkiye’de ilk kez sahne alacak. 1994 yılında New Jersey, ABD'de gitarist Michael Romeo tarafından kurulan Symphony X, Michael Romeo (gitar), Russell Allen (vokal), Michael Pinnella (klavye), Michael Lepond (bas gitar) ve Jason Rullo (davul) gibi üyeleriyle progresif ve neoklasik metalin zirvesinde yer alıyor. Grup, bugüne kadar dokuz stüdyo albümü yayımlayarak dünya çapında büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. Progresif rock ve heavy metalin klasik öğelerle harmanlandığı müzik tarzıyla dikkat çeken grup, müzik sahnesinde kalıcı izler bıraktı. The Divine Wings of Tragedy (1997), V: The New Mythology Suite (2000), The Odyssey (2002), Paradise Lost (2007) ve Underworld (2015) gibi albümleriyle progresif metalin öncüsü olan Symphony X, sahnedeki uyumları ve yüksek enerjileriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Michael Romeo, grubun ismiyle ilgili şunları söylüyor: “Yaptığımız müzikte klavye, gitar ve bazı klasik unsurlar vardı, bu yüzden ‘Symphony’ kelimesi aklımıza geldi ve... sonra biri ‘Symphony X’ dedi ve biz de ‘evet, bu harika’ dedik. Bu ‘X’ de bilinmeyeni ve yaptığımız diğer şeyleri temsil ediyor.”

​30 Ağustos Cuma akşamı saat 21.30’da IF Performance Hall Beşiktaş’ta gerçekleşecek Symphony X konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
549
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage