Bill François’nın tabaklarımızın bize yaşadığımız dünya hakkında öğrettiklerini bilim, gastronomi ve tarihi bir araya getirerek anlattığı kitabı Dünyanın En Güzel Yemekleri – Tabaklarımızdaki Doğa Hikâyeleri, Ceylan Özçapkın’ın çevirisiyle Say Yayınları’ndan çıktı.
Bu kitap günlük yemeklerimizi oluşturan beklenmedik türleri masaya getiriyor. Sebzeleri renklendiren ispermeçet balinalarından insanlara uyum sağlayan buğdaya ve elmalı turtanın ardındaki Kazakistan’dan gelen ayılara kadar salatanın botanik bir bahçeye dönüştüğü ve limonlu tartın dünyadaki yaşamın kökenini ortaya çıkardığı doğal bir tadım turu vadediyor.
Bir menü gibi sunulan ve her yemeğin şaşırtıcı kökenlerini ortaya koyan François, okurunu doğanın gizli yönlerini keşfetmeye ve bitki ile hayvan âlemleri arasında bir yolculuğa çıkmaya davet ediyor.