18 MAYIS, CUMARTESİ, 2024

Tate “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” ile Artİstanbul Feshane’de

Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Tate’in, İBB Kültür ve İBB Miras’ın katkılarıyla Artİstanbul Feshane’de sanatseverlerle buluşan “The Dynamic Eye: Beyond Op and Kinetic Art / Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi 7 Temmuz’a kadar uzatıldı.

Türkiye’de yerel kamu yönetimi nezdinde hayata geçirilen bu çaptaki ilk ve en büyük uluslararası sergi olma özelliğini taşıyan Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi, aralarında Alexander Calder, Frank Stella, Victor Vasarely, Lygia Clark, Liliane Lijn, Julio Le Parc, Jesus Rafael Soto, Kenneth Noland, Helio Oiticica gibi sanatçıların da bulunduğu çokdisiplinli özel bir seçkiyi izleyicilerle bir araya getiriyor. 21 ülkeden 57 sanatçının 95 eserinin yer aldığı serginin küratörlüğünü Tate Modern’in Sergiler ve Uluslararası Sanat Küratörü Valentina Ravaglia üstleniyor.

Optik ve kinetik sanatı küresel bir perspektifle yeniden ele alan, bu akımla yakından ilişkili sanatçıların yanı sıra modernist öncülleri ve çağdaş sanatçıları da bir araya getiren “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde” sergisi, 20. yüzyıl sanatına bir yolculuk niteliği taşıyor. Daha önce Portekiz’in Porto şehrinde Atkinson Müzesi’nde ve Çin’in Şangay şehrinde Pudong Sanat Müzesi’nde sergilenen “Dinamik Göz: Optik ve Kinetik Sanatın Ötesinde”, şimdi de Artİstanbul Feshane’de izleyici karşısına çıkıyor.

1. Sue Fuller Tel Kompozisyonu 128, 1964 Plastik iplikler, ahşap, kumaş ve metal Sue Fuller Estate ve Susan Teller Gallery, New York, NY'nin izniyle
​2. Liliane Lijn Uzay Yeri Koan, 1969 Fiberglas, polyester reçine, floresan tüp ve motor

0
12450
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage