21 MAYIS, SALI, 2024

Tekfen Filarmoni ve Edgar Moreau ile 52. İstanbul Müzik Festivali’nde

Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni ve Fransız viyolonsel sanatçısı Edgar Moreau, 52. İstanbul Müzik Festivali kapsamında 9 Haziran’da AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda konser verecek.

Daimi şef ve sanat direktörü Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, genç ve başarılı viyolonsel sanatçısı Edgar Moreau eşliğinde, sevilen başyapıtlardan oluşan bir programla müzikseverlerle buluşacak. Konserde; Tekfen Filarmoni, romantik dönem bestecilerinden Charles Gounod’un, Goethe’nin Faust eserinden esinlenerek bestelediği aynı adlı operasından bale müziği ile müzik literatürünün en renkli, en sürükleyici eserlerinden biri olan Nikolay Rimski-Korsakov’un senfonik süiti Şehrazad’ı seslendirirken; Moreau, Shostakovich ile Rachmaninov’un “viyolonsel için yazılmış en iyi konçerto” olarak tanımladığı Camille Saint-Saëns’in 1 numaralı viyolonsel konçertosunu çalacak.

11 yaşındayken Torino’da Teatro Regio Orkestrası ile Dvorak’ın çello konçertosunu çalan Edgar Moreau, dünyanın her yerinde ünlü şeflerle, önemli konser salonlarında performanslar sergiledi. 2011 Rostropovich yarışması, Tchaikovsky yarışması ve 2014 Genç Konser Sanatçısı Ödülleri’nde birinciliğe layık görülen Mareau’nun zengin bir diskografisi bulunuyor. Sanatçı, Fransızların Grammy’si olarak kabul gören “Victoires de la Musique Classique” ödülünü 2013 ve 2015’te olmak üzere iki kez kazandı ve 2017’de ise ECHO Rising Star seçildi.

​9 Haziran akşamı Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleşecek festival konserinin biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
699
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage