29 TEMMUZ, PAZARTESİ, 2024

“Ters Yüz 2” Türkiye’de En Çok İzlenen Yabancı Animasyon Filmi Oldu

Disney ve Pixar yapımı Ters Yüz 2, Türkiye’nin tüm zamanlara en çok izlenen yabancı animasyon filmi olarak tarihe geçti.

2015 yılında vizyona giren Oscar ödüllü Ters Yüz’ün devam filmi Ters Yüz 2, 2024’ün en başarılı yapımları arasında yer alıyor. Küresel gişede 1,462 milyar dolar hasılatla tüm zamanların en yüksek hasılat yapan animasyon filmi olan Ters Yüz 2, Türkiye’de de 1.890.000’den fazla kişi tarafından sinemada izlenerek Türkiye tarihinin en çok izlenen yabancı animasyon filmi oldu. Pete Docter’ın yönettiği ikonik serinin ikinci filmi tüm zamanların en çok hasılat yapan animasyonu olmasının yanı sıra; küresel olarak 1 milyar dolara en hızlı ulaşan animasyon film oldu. 2024’ün bugüne kadarki en yüksek hasılat yapan filmi Ters Yüz 2, şu anda 1 milyar dolar gişeyi geçen tek film konumunda yer alıyor.

​Türkçe seslendirme kadrosunda Gupse Özay, Aslı İnandık, Aysun Topar, İrem Alnıaçık, Oğuz Özoğul gibi isimlerin seslendirdiği Ters Yüz 2, Türkiye’de de büyük gişe başarısı elde etti. Ülkemizde en çok izlenen yabancı animasyon filmi olan Ters Yüz 2, yerli animasyonlar da dahil tüm zamanların en çok izlenen 5. animasyon filmi oldu. Film, böylece ülkemizde en çok izlenen 4. Disney yapımı konumuna yükseldi.

0
1669
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage