23 EYLÜL, PAZARTESİ, 2024

Tiyatro Circa’nın İlk Prodüksiyonu “Nora (Bir Bebek Evi)” 28. İstanbul Tiyatro Festivali’nde

Tiyatro Circa’nın ilk prodüksiyonu Nora (Bir Bebek Evi), 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 30 Ekim Çarşamba ve 31 Ekim Perşembe saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde tiyatroseverlerle buluşacak.

Kadın yaratıcılarla çalışmak ve kadın hikâyeleri anlatmayı amaçlayan ve yeni, farklı ve kolektif projelerde tüm sahne sanatlarına alan açan Tiyatro Circa, yapım hayatına Nora (Bir Bebek Evi) ile başlıyor. Tuğçe Altuğ, Deniz Celiloğlu, Özlem Öçalmaz, Jak Cem Avnayim, Emrah Özdemir ve Işıl Dayıoğlu’nun rol aldığı Nora (Bir Bebek Evi) oyununun yönetmen koltuğunda ise Selin Şenköken oturuyor.

Henrik Ibsen’in 19. yüzyıl başında yazdığı ve orta sınıfa mensup Nora’nın, sahip olduğu aileyi ve toplumsal statüsünü bırakarak kendini aradığı bir yolculuğa çıkmasını anlatan Nora (Bir Bebek Evi), feminist bir metin kabul edilmekle birlikte, Nora’nın hikâyesi üzerinden her bireyin toplumsal baskılara karşı kendini özgürce var edebilme çabasını anlatıyor. Ibsen’in kadın karakterleri arasında belki de en renklisi, en umut dolusu olan Nora’nın hikâyesi, 145 yıldır hiç eskimezken Tiyatro Circa’nın bu ilk yapımında zamansız bir düzlemde, evrensel bir yerden ele alınıyor.

Oyunda Nora’yı canlandıran Tuğçe Altuğ’a Deniz Celiloğlu, Özlem Öçalmaz, Jak Cem Avnayim, Emrah Özdemir ve Işıl Dayıoğlu eşlik ediyor. Oyunun müzikleri ise The Crown dizisinin beşinci sezonunun müziklerini Martin Phipps ile birlikte yapan Madison Willing’in imzasını taşıyor.

​Tuğçe Altuğ’un yeni oluşumu Tiyatro Circa’nın ilk prodüksiyonu Nora (Bir Bebek Evi), İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 28. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında 30 Ekim Çarşamba ve 31 Ekim Perşembe akşamları saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak. Oyunun biletlerine buradan ulaşabilirsiniz.

0
407
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage