Toygun Özdemir’in “Basit Hatalar, Kaybolan Yıllar ve Rastlantılar Üzerine” başlıklı kişisel sergisi 8 Şubat’a kadar Öktem Aykut’ta sanatseverlerle buluşuyor.
“Basit Hatalar, Kaybolan Yıllar ve Rastlantılar Üzerine” sergisi, Toygun Özdemir’in yaklaşık son üç yıl içerisinde yaptığı yeni resimlerini bir araya getiriyor. Özdemir’in kendisine has zengin bir imge repertuvarı ile ayrışan resim dili, yeni serisindeki 22 eserde katmanlı bir anlatıda ifade buluyor. Bir önceki sergisi “Altın Çağ”da geçmişi yoklayan bakışı, bu sergide tekrar 21. yüzyılın gelgitlerini yaşayan bireylerin çok sesli anlatılarına odaklanmaya çalışıyor. Hayatın akışına karşı gözenekleri olabildiğince açık, antenleri olabildiğince sivri; neşeli, öfkeli, hüzünlü ve küskün karakterler iç içe geçerek resimden resme yer değiştiriyorlar. Kendilerine dünyada rahat birer köşe bulamamış gibi görünen bu karakterler, Özdemir’in tuvallerinde soluklanma imkânı buluyor. Özdemir’in geleneksel Türk-İslam mesellerinden güncel deneysel caza kadar geniş bir referans havuzundan beslenen resim dili hem karakterlerine hem de izleyiciye, kendileriyle barışma ihtimali sunuyor.
“Basit Hatalar, Kaybolan Yıllar ve Rastlantılar Üzerine” sergisi sonrasında tasarımını Neşe Nogay’ın gerçekleştireceği bir yayında da sanatseverlerle buluşacak. Bu yayın, Toygun Özdemir'in Öktem Aykut Kitapları’ndan çıkan ve Duygu Demir ile kapsamlı söyleşisini içeren monografi yayınından sonraki üretimini içeren bir temsil sunacak.
Künye: Toygun Özdemir, Cartographers / Haritacılar, 2024, Oil on canvas / Tuval üzerine yağlı boya, 120 x 210 cm