13 MART, PAZAR, 2022

Ülkü Çağlayan “Baş Başa” Performansıyla İstanbul Sinema Müzesi’nde

Ülkü Çağlayan Baş Başa isimli performansını, Performistanbul iş birliğiyle Zühre projesi kapsamında, 19 Mart saat 17:00’de İstanbul Sinema Müzesi’nde gerçekleştirecek.

Atlas 1948 Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi, mart ayı boyunca kadın -ve kendini kadın olarak tanımlayan- sanatçıların etkinliklerini “Zühre//Sanatçı Kadınlar Ayı” başlığı altında sanatseverlerle buluşturuyor. Film, söyleşi, atölye ve performanslardan oluşan etkinlik programında, Ülkü Çağlayan da başın ve onun temsil ettiklerinin ağırlığından kurtulmak için bir yöntem arayışı olan Baş Başa performansıyla yer alıyor.

Çağlayan’ın Baş Başa performansı, bedensel deneyimlerimizin içinde köklenmiş olan duyusal ve duygusal değerlerden yola çıkarak yeni bir sosyal potansiyelin altını çiziyor. Birlikte ve yalnız, canla başla mücadele eden bir insanlığı merkeze alan performans, başa geleni çekmekle, alıp başını gidememek arasındaki gergin, arafta kalmış hâlin ne ölebildiğimizin ne yaşayabildiğimizin; yerleşik hâle gelemeyecek kadar hareketli oluşumuzu anlatıyor. Performansta Çağlayan’a kendisine eşlik eden Ali Efe Özkan, Cemre Özkan, Eda Tekirli, Gülce Bulduk, Gülden Ataman, Lal Yılmazoğlu, Maya Ela Uyğun, Mirel Ergeneli, Nazlı Tecimer, Oğuzhan Saçıkara, Öyküm Pala, Özge Kırdı, Özge Mutlu, Özlem Doksan, Serap Kızıleroğlu, Zeynep Sinan ve Esila Ay olmak üzere 17 katılımcı bir araya geliyor.

​Geçtiğimiz aylarda 65 “güzel soruyu” içeren ve Performistanbul’un “Stay Live at Home” performans serisinde yer alan Making Sense performansı kitap versiyonuyla izleyiciyle buluşan sanatçı, Baş Başa performansında gövde ile başın ayrılamadığı ve kavuşamadığı bir düzende sosyal bir deneyi izleyiciye sunuyor.

0
1465
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage