17 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2024

Unutulmaz Bir Yaz Tatili: “Alice’in Dünya Turu”

Lesley M. M. Blume’nin gençlerin kendi benliklerini keşfetmeleri ve sınırlarını zorlamaları için ilham verici bir öykü anlattığı Alice’in Dünya Turu adlı romanı Genç Timaş’tan çıktı.

Alice için yaz tatili deniz manzaralı Fransız villasına vardıklarında başlar. Bu tatil Alice’in annesinin kaybıyla başa çıkmayı ve hayattan yeniden zevk almayı öğrenmesini sağlar. Blume, yaz tatili boyunca sanat, edebiyat ve dans gibi konularda didaktik olmayan bir eğitim almak, okul dışı öğrenmenin ve kitap okumanın önemini ve değerini vurguluyor bu kitabıyla.

“Yakın zamanda annesini kaybeden Alice, bakıcısının verdiği derslerden kaçmak için her şeyi yapardı. Bir gün, sıkıntıdan sersemleyip uyuyakalınca bakıcısı panikleyip bir doktor çağırır. Doktor ziyareti sonrası, Alice’in babası onun bu hallerinden endişelenir ve onu eski haline döndürmek için hayat dolu aile dostlarının yanında bir tatile yollar.

Deniz manzaralı Fransız villasına vardıklarında, Alice için muhteşem bir yaz başlar. Yalınayak koşturduğu, eşeklere bindiği ve dönemin ünlü isimleriyle tanıştığı bir yaz tatili… Pablo Picasso ile bir hurdalığı ziyaret eder ve sanat eserine dönüştürecek nesneler bile arar. Ballet Russes ile gök cisimlerinden esinlenen büyüleyici bir dans sergiler ve Zelda ve F. Scott Fitzgerald ile büyülü maceralar yaşar.”

0
599
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage