17 AĞUSTOS, CUMARTESİ, 2024

“Yazan-Çizen Latif Demirci” Sergisi Ankara’da

İş Sanat’ın “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergisi, İstanbul’un ardından 31 Aralık’a kadar İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Türkiye’nin önde gelen karikatüristlerinden Latif Demirci’nin eserlerini bir araya getiren sergi İstanbul’daki İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nin ardından şimdi Ankara’da izleyici karşısına çıkıyor. “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergisi, sanatçının 1975’te başlayan Gırgır döneminden itibaren çizdiği karikatürlerin orijinallerini, yayımlanmış hâllerini, kitaplaştırdığı albümleri, hiç görülmemiş suluboya çalışmalarını ve çizim defterlerini bir araya getiriyor. Kapsamlı bir arşiv çalışmasının sonucunda hayata geçirilen serginin küratörlüğünü, sanatçının kızı Yasemin Demirci ile yakın dostu, gazeteci İhsan Yılmaz, tasarımını ise Emre Senan üstleniyor. 

Canavar Koyun Orhan, Muhlis Bey, Arap Kadri, Yavlum Mithat ve Mirsat, Press Bey gibi unutulmaz kahramanların yer aldığı karikatürler, Nokta ve Yeni Gündem gibi haftalık dergilere çizdiği karikatürler, Hürriyet’te uzun yıllar devam eden günlük birinci sayfa karikatürleri, Batı sanatının önde gelen ressamlarının eserlerini “Latifçe”ye çevirerek yeniden çizip boyadığı Çeviren Latif Demirci albümünden çizimler ile Latife Tekin’in Berci Kristin Çöp Masalları romanı için çizdiği özel eserler sergide yer alıyor.

​“Yazan-Çizen Latif Demirci” sergisini 31 Aralık’a kadar pazartesi hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında Türkiye İş Bankası’nın Ulus’taki binasında hizmet veren İktisadi Bağımsızlık Müzesi’nin içinde yer alan İş Sanat Ankara Sanat Galerisi’nde ziyaret edebilirsiniz.

0
821
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage