13 HAZİRAN, PERŞEMBE, 2024

YouTube ve İKSV’den İş Birliği: “İKSV ile İstanbul’dan Sevgilerle”

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), YouTube iş birliğiyle hayata geçirdiği, İstanbul’un kent mirasıyla müziği bir araya getiren “İKSV ile İstanbul’dan Sevgilerle” adlı video serisini 14 Haziran’dan itibaren İKSV YouTube kanalında izleyicilerle buluşturuyor.

“İKSV ile İstanbul’dan Sevgilerle” adlı seri, on sanatçının, İstanbul’un dört tarihi ve kültürel mekânında gerçekleştirdiği performansların yanı sıra sanatçılarla yapılan özel söyleşileri izleyiciye sunuyor. Proje kapsamında kendi seçtikleri parçalarla kamera karşısına geçerek, İstanbul ve müzik panoraması sunan sanatçılar arasında; Barış Demirel, Muganni (Burak Güven), Büyük Ev Ablukada, Emir Taha, Fazıl Say, Kalben, Lara Di Lara, Nova Norda, Paptircem ve Tuğçe Şenoğul yer alıyor.

Sanatçılardan Barış Demirel, Büyük Ev Ablukada ve Lara Di Lara İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Enerji Müzesi’nde, Paptircem İstanbul Modern’de, Emir Taha, Nova Norda ve Tuğçe Şenoğul Kapalıçarşı’da ve Muganni (Burak Güven), Fazıl Say ve Kalben Rahmi M. Koç Müzesi’nde kendine özgü tarz ve müziklerini canlı olarak sergiledi. Sanatçılar, bu performansların yanı sıra müzik yazarı ve projenin danışmanı Alper Bahçekapılı’yla kısa sahne arkası sohbetleri gerçekleştirdi.

“İKSV ile İstanbul’dan Sevgilerle”, YouTube’un 2021 yılında Berlin’de başlattığı ReBoot Culture projesinden ilham alıyor. “Popüler müzik, kültür kurumlarıyla buluşuyor” mottosuyla hayata geçirilen ReBoot Culture, farklı türlerde müzik yapan genç sanatçıları Avrupa’nın çeşitli kültür merkezleri ve müzelerinde ağırladı. İKSV de projeyi İstanbul’a taşıyarak, 1973’ten bu yana İKSV etkinliklerine sahne olmuş, şehrin kültürel dokusunu ve zenginliğini yansıtan dört özel mekânda, Türkiye’den özgün sesleri bu sefer YouTube için konuk etti. Bu sayede, İstanbul’un hem müzikal hem de mekânsal zenginliğini tüm dünyayla buluşturmayı amaçladı.

​“İKSV ile İstanbul’dan Sevgilerle” video serisi, 14 Haziran Cuma günü 17.00’den itibaren her hafta yeni bölümlerle İKSV YouTube kanalında yayımlanacak.

0
923
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage