13 AĞUSTOS, SALI, 2024

Yüksel Arslan ve Erinç Seymen’in “Gökyüzü Başımızın Üstüne Düşebilir” Sergisi Bursa’da

Yüksel Arslan ve Erinç Seymen’in eserlerinden oluşan, Derya Yücel’in küratörlüğünü üstlendiği “Gökyüzü Başımızın Üstüne Düşebilir” başlıklı sergi, 7 Eylül’den itibaren Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Nilüfer Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen “Gökyüzü Başımızın Üstüne Düşebilir” sergisi insanın açmazlarını ifşa etme arayışına iki farklı kuşak sanatçının üretimleri aracılığıyla bakıyor. Sergi, çeşitli doğal malzemeleri kullanarak geliştirdiği özgün tekniğiyle ürettiği ve arture adını verdiği resimlerle sanat tarihinde kendine güçlü bir yer edinmiş Yüksel Arslan ile alegorik, fantazmatik ve zarif bir estetik evren içinde sosyal normların altını güçlü bir söylemle kazıyan Erinç Seymen’in yapıtlarını karşılaşma formunda izleyiciye sunuyor. Öner Kocabeyoğlu Koleksiyonu ve Zilberman iş birliğinde gerçekleşen sergi, izleyiciyi bu dünyaya yabancılaştıran, trajedi ve mizah, dişil ve eril, gerçeklik ve sanrı gibi karşıt görünen kavramların tuhaf karışımı ile insanda müphem duygular uyandıran tedirgin edici bir atmosferi paylaşıyor. Yüksel Arslan ve Erinç Seymen’in yapıtları izleyiciyi, insanlığın yarattığı sahte evrenden gerçek dünyaya giden uzun ve şiddetli bir yolun girişini bulabilmeleri için sarsıyor. Hegemonik sistem ve kültürlere dair direnen/eleştiren bir perspektifin sürekliliğinin altını çizmeyi amaçlayan sergi, iki sanatçının üretimlerini farklılıklar içinde aynı amacın tezahürü olarak yan yana getiriyor.

“Gökyüzü Başımızın Üstüne Düşebilir” başlıklı sergi, 7 Eylül 2024-26 Ocak 2025 tarihleri arasında Nâzım Hikmet Kültürevi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Künye:
1. Erinç Seymen, Konfor Alanı A, 2016, Kağıt Üzerine Mürekkepli Kalem, 72x72 cm 
​2. Yüksel Arslan, Arture 120, 1968, Özel Teknik, 29.5x59.5 cm  

0
1103
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage