02 EKİM, ÇARŞAMBA, 2024

Zeynep Alpaslan’dan Bir Dostluk Öyküsü: “Kar Melekleri”

Zeynep Alpaslan’ın farklılıkları kabul etme ve empati kurma becerilerinin önemini vurguladığı Elif Yemenici’nin resimlediği öyküsü Kar Melekleri, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık)’ten çıktı.

İstanbul’da lapa lapa yağan kar tanelerinin büyüleyici güzelliğinin eşliğinde anlatılan Ceren ile Gaye’nin arkadaşlık öyküsünü okuyanlar hiç unutmayacak. Yaşlı ve gizemli bir kadının Gaye ile Ceren’e verdiği sihirli çörekle iki kızın ruhunun yer değiştirmesini ve gelişen olayları anlatan bu dostluk öyküsü, zorbalığı, yalnızlığı, ergenliği ve anlaşılma isteğini de akıcı bir kurguyla aktarıyor. Alpaslan, Kar Melekleri romanıyla okurlarına “Kar taneleri gibi biricik, kar taneleri gibi birlikte olalım!” diye sesleniyor.

“Ceren ile Gaye aynı okula gidiyor, aynı sınıfta okuyor, hatta aynı sokakta yaşıyorlar. Ceren çizgi roman okumaya bayılan, utangaç, kabarık saçlı bir kız. Gaye ise okulun en güzel, en havalı kızı ve saçları hep şampuan reklamlarından çıkmış gibi görünüyor. Dışarıdan bakıldığında birbirlerinden çok farklı görünüyorlar, oysa o kadar çok ortak noktaları var ki. Bunu keşfetmeleri ise bir mucize sayesinde mümkün olacak: Hem de mis kokulu bir mucize!”

0
709
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage