22 AĞUSTOS, CUMARTESİ, 2020

Fransa’da Üçgen Hasır Örgülü Pavyon

Üç yıllık geleneksel Annecy Paysages Peyzaj Mimarlığı Festivali’ne katılan Letonyalı mimarlık firması DJA; Fransa, Annecy'deki Jardins de L'europe'un kalbine hasır bir pavyon inşa etti. Kereste ve hasır kullanılarak hazırlanan pavyon, güncel sanat ve ustalığın birleştirilmesiyle oluştu. DJA tarafından üretilen çalışma yoldan geçenlere ve pavyonu ziyaret eden sanatseverlere rahatlayabilecekleri bir alan önerisinde bulunuyor.

DJA tarafından alana özel olarak hazırlanan pavyon, çevredeki manzara ve dokularla oldukça değerli bir harman oluşturuyor ve park ziyaretçilerine sıcak yaz güneşinden korunmaları için gölgelik bir alan önerisinde bulunuyor. Yapı, çevrenin doğal güzelliklerini koruyarak manzarayı ön plana çıkarıyor ve böylelikle pavyonun içiyle dışı arasında güçlü bir bağlantı oluşturuluyor. Pavyonun ızgaralarından alanın içerisine giren filtrelenmiş güneş ışığı ise çimenlerin üzerinde çeşitli gölge desenleri oluşturarak izleyiciler için görsel bir efekt meydana getiriyor.

Bu özel çalışma, Letonyalı ustalar tarafından dokunan, koni şeklindeki 262 hasır sepetten oluşuyor ve “ahşap ızgara kabuk yapı tekniği”ni ön plana çıkarıyor. Ahşap ızgaranın üçgen ağı zemine monte edilirken orta kısım daha çok gökyüzüne doğru yükseltiliyor. Daha sonra son bir kavisle pavyonun üç köşesi sabitleniyor ve taşıyıcı yapı 6 katman hâlinde ana formu meydana getiriyor. Çalışma cıvatalarla bağlanmış 21 x 45 mm ölçütlerinde çam ağacı kalaslarından oluşuyor. Pavyon, yapım sürecinde ahşap esnekliğini sağlamak için düzenli olarak sulanırken çalışmanın zaman içinde rengini değiştirerek grileşmesi ve doğaya daha fazla karışması bekleniyor.

​Kaynak: Designboom

https://www.youtube.com/watch?v=otoP8puJzKY

0
2489
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage