Yaklaşık otuz yıldır Japonya'da film çeken ve Altın Palmiye ödüllü Shoplifters ile kariyerinin zirvesine ulaşan Hirokazu Kore-eda; Catherine Deneuve, Juliette Binoche ve Ethan Hawke'nin başrollerini paylaştığı Fransız ortak yapımı The Truth ile çalışma sahasını genişletti. Kore-eda böylelikle ilk kez hem Japonca dışında bir dilde hem de anavatanı dışında bir film çekmiş oldu. Usta yönetmen şimdi de yeni filmiyle herkesi şaşırtmaya devam edecek gibi görünüyor.
Hirokazu Kore-eda'nın yeni filmi Baby, Box, Broker adlı bir Kore yapımı olacak ve filmin oyuncu kadrosunda Song Kang-ho (Parasite), Bae Doona (Cloud Atlas, The Host) ve Kang Dong gibi usta isimler yer alacak.
Film temel olarak bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılayamayan insanların onları birer bebek kutusuna koyarak terk etmelerini anlatacak. Bu temel çatışma ile yönetmen, yeni filminde yeniden sosyal meselelere döndüğünü açıkça gösteriyor.
Zip Cinema CJ ENM tarafından desteklenen prodüksiyonun 2021 yılında izleyiciyle buluşması planlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan yönetmen şu ifadeleri kullanıyor: “Broker için yaklaşık 5 yıl çalıştım. Her zaman olduğu gibi her şey oyuncularla başladı. Song Kang Ho ile Busan Uluslararası Film Festivali'nde, Kang Dong Won ile Tokyo'ya bir iş için gittiğimde tanıştım. Tokyo, Seul, Busan ve Cannes'daki iki oyuncuyla da iletişimimi sürdürdüm. İlk başta basitçe selamlaştık, ancak zaman geçtikçe daha fazla konuşmaya ve birbirimize projelerimizden bahsetmeye başladık. Bae Doona ile ise ilk kez 2009'da çalıştım ve kendi kendime, ‘Umarım daha sonra yeniden birlikte çalışırız’ diye düşündüm. Bu rüya 10 yıl sonra nihayet gerçekleşti. Ve şimdi ekip üyeleri ve çok saygı duyduğum Koreli aktörlerle bu film üzerinde çalışacağım.”
Tüm bu gelişmelere paralel olarak kısa süre önce Lulu Wang'ın (The Farewell) Hirokazu Kore-eda'nın 2013 yapımı Like Father, Like Son dizisinden ilham alan bir film yöneteceği iddia edilmiş, ancak proje yönetmen tarafından kısmen yalanlanmıştı.
Kaynak: The Film Stage