16 TEMMUZ, SALI, 2024

Nilüfer Yanya’dan Yeni Tekli: “Call It Love”

Nilüfer Yanya’nın 13 Eylül 2024’te Ninja Tune etiketiyle yayımlanacak üçüncü albümü My Method Actor’un yeni teklisi “Call It Love” müzikseverlerle buluştu.

Nilüfer Yanya yeni şarkısı “Call It Love”da kendi içine dönüyor ve dinleyicileri, derinliklerdeki gerçeklerle yüzleşmek ve sezgilerine güvenmek için kendisine katılmaya davet ediyor. Yanya parçanın ilham kaynağı ve paylaştığı hassaslık hakkında şunları söylüyor: “İçgüdülerinize tamamen güvenmek bir tür cesaret gerektirir. Bu tamamen seni yönlendirecek çağrıya ve onun seni herhangi bir yere yönlendirmesine izin vermekle ilgili. Bırakın bu durum sizi tüketsin ve yok etsin.”

Bu çalışma, Yanya’nın albümden yayımladığı “Method Actor” ve “Like I Say (I runaway)” teklilerin devamı niteliğinde. Şarkı, Rolling Stone tarafından 2024’ün en iyi şarkılarından biri olarak gösterildi. “Like I Say (I runaway)” ise BBC 6 Music’te A listesine girdi ve BBC Radio 1’in çalma listesine eklendi.

Nilüfer Yanya, “My Method Actor” şarkısını yazarken yaratıcı ortağı Wilma Archer (Sudan Archives/MF Doom/Celeste) ile birlikte stüdyoya kapandı. İkinci albümü PAINLESS’ın turunda bir yıl boyunca, plak şirketleri, ev ve albümler arasında bir geçiş dönemindeydi. My Method Actor, hayatın bir kısmından diğerine doğru hareket etme fikriyle ilgili ve albümün ilk tohumları 2023’ün başlarında ekildi. Bu tohumun filizleri ancak o yılın baharında ortaya çıkmaya başladı. Şarkılar oluşmaya başladıkça Yanya ve Archer kendilerini dünyadan uzaklaştırdılar. Londra, Galler ve Eastbourne’a yayılan küçük seanslar hâlinde yazıp kaydettiler.

​Nilüfer Yanya’nın “Call It Love” isimli yeni teklisini buradan dinleyebilirsiniz.

Fotoğraf: Molly Daniel

0
3757
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage