Dönüşüm çağının bireysel ile kolektif varoluş üzerindeki derin etkilerini kabul eden, insanların benimsemek zorunda kaldıkları çoklu roller ve kimlikleri keşfe çıkan “Daimi Yolcu” sergisi üzerine bir yazı.
4 Şubat - 28 Mart tarihleri arasında Depo’da gerçekleşen “Aklımda Bir Şey Vardı” sergisi vesilesiyle sanatçı Gülçin Aksoy’u anma yazısı.
Temas ettiğimiz insanların hayatımızda bıraktığı izlerin, hislerle olan bağlantısını ve kusurlarımızla bir bütünlük oluşturmasına odaklanan Loft Art’ın yeni sergisi “Yaşam, Şarkısını Söyler”i yöneticisi Ayşe Jaber ile konuştuk.
6 Şubat depremlerinden etkilenen Hataylı gençlerin dayanışma ve dönüşüm temasıyla ürettikleri işleri bir araya getiren “Biz Hâlâ Buradayız…” sergisi üzerine bir yazı.
İnsan doğasının iki temel ve çelişkili yönü olan bastırma ve dışa vurumu görsel bir metafor olarak ele aldığı eserlerinden oluşan “Inhibition/Exhibition” (Çile Bülbülüm Çile) sergisi üzerine sanatçısı Cem Mumcu ve küratörü Derya Yücel ile sohbet ettik.
Gülşah Mursaloğlu “Pul Pul Döküldü, Ufalandı Zaman” isimli sergisinde zamanın kesintisiz döngüsüne dair sorular sorarken izleyiciyi üretkenlik, dinlenme ve dönüşüm kavramları üzerinden bir keşfe çıkarıyor. Sanatçı ile sergisi üzerine konuştuk.
Sanatçı Özlem Yenigül ile “Nereye ait hissediyorum?” sorusu odağında, bireyin mekân ve ev ile ilişkisini aidiyet kavramı üzerinden ele aldığı eserlerinden oluşan, ilk kişisel sergisi “Her Yerde Ev Olma Arzusu” hakkında merak ettiklerimizi konuştuk.
Küratörlüğünü Onur Karaoğlu ve Alper Turan’ın üstlendiği, koordinatörlüğünü ise Berfin Atlı’nın yürüttüğü, kolektif gücün izlenimini sunan “Anlatı Gücü İttifakı: Sergi” üzerine bir yazı.