30 OCAK, PAZARTESİ, 2017

30 Ocak-5 Şubat Haftasında Dikkat Çeken 7 Sanat Etkinliği

Bu hafta Çukurcuma’dan Karaköy’e, Nişantaşı’ndan Beyoğlu’na uzanan geniş bir sergi açılışları listesi var. Sizleri ocak ayını şubata bağlayan, kışın kuru soğukluğunu tüm zerrelerimizde hissettiğimiz bu haftada, açılışlarda şarap içerek ısınmaya davet ediyoruz.

30 Ocak-5 Şubat Haftasında Dikkat Çeken 7 Sanat Etkinliği

Kadın

Sanatçı Aslı Özok’un “Kadın” isimli sergisi, 31 Ocak tarihinde Merkur Galeri’de açılıyor. Eserlerde yer alan kadın figürleri, sanatçının çalışmalarının en önemli plastik ögesini oluşturuyor. Özok, eserlerini içinde yaşadığı dönemin onda yarattığı etkilerinin ifade bulması ile ortaya koyuyor. Başörtü ve yazmalardan yola çıkan sanatçının kadının kendi olma halini, aile ve toplum içindeki özgürlüğünü estetik bir yorumla sunduğu sergisi, 2 Mart tarihine kadar Merkur Galeri’de görülebilecek.

Pascal Oyunu 

“Pascal Oyunu”, birbirinden farklı sanatçıların, farklı senaryolar ile oluşturduğu, birbirinden farklı alternatifleri, çevre ile etkileşimlerini, onların üretim potansiyellerini görme imkânı sunuyor. “Gerçek-Kurgu” ilişkisi üzerine notlar barındıran sergi; sanatçıların gözünden, üretim sürecindeki farklı durumlara tanıklık etme fırsatı yaratıyor. “Pascal Oyunu”,  2-10 Şubat tarihleri arasında pazar günleri hariç 10:00 – 19:00 saatleri arasında Galeri Eksen’de gezilebilir. Sergide eserleri yer alan sanatçılar: Soyhan Baltacı, Toprak Bek, Dogukan Çiğdem, Cagdas Ercelik, Esra İlbeyli, Zafer Malkoç, Devran Öksüz, Nedret Pekcan, Şenay Platin, Muhammet Akay ve Özge Kahraman.

Babamın Dünyası 

Nuri Bilge Ceylan, babası Mehmet Emin Ceylan’ın portrelerini bir araya getirdiği “Babamın Dünyası” sergisiyle Dirimart Nişantaşı’nda sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, sanatçının birden fazla medyumdaki ustalığını izlemek için, nadir bulunan bir fırsat sunuyor. Nuri Bilge Ceylan’ın Asya ve Avrupa’nın kesişimindeki Türk kimliğini ortaya koyan eserleri, postmodern varoluşsal temaların yanı sıra coğrafi yerlerin ve yerel geleneklerin incelikli zenginliklerini yakalayan, psikolojik portreler üzerine yoğunlaşıyor. Sergi 31 Ocak-5 Mart tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Hiç Bir Yerden

REM Art Space, 02 Şubat – 03 Mart 2017 tarihleri arasında Furkan Akhan’ın ‘’Hiç Bir Yerden’’ adlı ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergi, sanatçı Akhan’ın son dönem ürettiği resim çalışmalarını üç bölüme ayırıyor. ‘’Hiç Bir Yerden’’in ana çalışmalarından olan gömlek, sistemin zorladığı birey kadar yorgun ve bitkin bir halde karşımıza çıkıyor. Sistem tarafından zorlanan bireyin sembolü olan, düğmeler ve yakalar kimliğin yok oluşu, özgürlüğün kısıtlanışını ve tek tipleşmeyi hissettiriyor. Serginin başlangıcında ve sonunda yer alan video çalışmaları ise, dış mekândan iç mekâna olan yolculukta bireyin sisteme dahil olma ve mecbur kaldığı bu durumdan arınma anına şahitlik ediyor.

Omelas'ı Bırakıp Gidenler 

44 A Sanat Galerisi, şubat ayında yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Eş küratörlüğünü Özlem Ünsal ve Gülben Çapan'ın üstlendiği sergi, Ursula LeGuin'in 1973 yılında yazdığı kısa öyküsü “Omelas'ı Bırakıp Gidenler” adlı hikayesinden yola çıkıyor. 2 Şubat - 5 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek sergiye Ahmet Elhan, Murat Morova, Erdağ Aksel, Ali Elmacı, Berat Işık, Berkay Tuncay özel işleriyle katılıyorlar.

Victor Vasarely Retrospektifi

Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden ve op art akımının öncülerinden olan sanatçı Victor Vasarely, retrospektif sergisiyle 2 Şubat’tan itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde olacak. Arkas Holding sponsorluğunda Victor Vasarely Vakfı, Peç, Victor Vasarely Müzesi, Budapeşte Güzel Sanatlar Müzesi ve Renault Kurumsal Koleksiyonu’nun katkılarıyla gerçekleşecek sergide, sanatçının farklı dönemlerine ait 50’den fazla resim, heykel, tasarım ve duvar halısı yer alıyor. Küratörlüğünü sanatçının torunu ve Vasarely Vakfı’nın direktörü Pierre Vasarely’in üstlendiği sergi, 31 Mart’a kadar görülebilecek ve daha sonra İzmir’de sanatseverlerle buluşacak.

Benim Adım Yabancı 

MARSistanbul, Viyana’da yaşayan Cana Bilir-Meier’in “Benim Adım Yabancı” isimli sergisine ev sahipliği yapıyor. Film, video, fotoğraf, kolaj ve yerleştirme işleri üreten Cana Bilir-Meier, sanat üretiminde arşivsel ve buluntu malzemelerden yararlanıyor. Almanya’ya işçi olarak göçen bir aileden gelen Cana Bilir-Meier, “Benim Adım Yabancı” isimli sergisinde kendi aile arşivindeki video, ses kaydı ve notlardan faydalanarak kişisel bir göç hikayesi anlatıyor. Serginin merkezinde 2013 yılında üretilen Semra Ertan isimli video yer alıyor. “Benim Adım Yabancı”, 3-25 Şubat tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

0
9354
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage