19 HAZİRAN, PAZARTESİ, 2017

Art Basel 2017’nin Dikkat Çeken 20 Galerisi

35 ülkeden 291 galeriyi bir araya getiren fuar, bu yıl Mısır ve Yeni Zelanda’yı ilk kez bünyesinde ağırlıyor. Gelecek vaadeden yeni çalışmalardan daha tarihsel arka planı olanlara, en dikkat çeken 20 galeri bu listede!

Art Basel 2017’nin Dikkat Çeken 20 Galerisi

1. Sadie Coles HQ

Londra’dan katılan galerinin eserleri içinde öne çıkan iki tanesi; bir Aristide Maillol kil replikası olan Urs Fischer’ın La Rivière’i ve yine bir yeniden üretim olan Auguste Rodin’in The Kiss’i oluyor.

2. Galerie Isabella Bortolozzi

Aldo Mondino, Marcel Duchamp’ın 70 kiloluk dev çikolatasını andıran çalışmasıyla galerinin en dikkat çeken eseri oluyor. Mondino’nun şekerden yapılmış üstünden otlar fışkıran devasa duvarı, Muro del Pianto ismini taşıyor.

3. Neugerriemschneider

Berlin’de bulunan galerinin fuardaki odak noktası, insan ve doğa arasındaki ilişki oluyor. Rirkrit Tiravanija’nın 3 boyutlu print ile elde ettiği bonzai ağacı ve Ai Weiwei’nin dökme demirden ağaç kökleri, fuarda öne çıkan yerleştirmeler  arasında yer alıyor.

4. Buchholz

Wolfgang Tillmans’ın her biri için 60.000 dolar teklif edilmiş soyut çalışmaları ve Venedik Bienali’nin yıldızı haline gelmiş Anne Imhof’un devasa boyutlardaki resmi, görülmesi gereken yerleştirmeler arasında yer alıyor.

5. David Nolan Gallery

David Nolan’ın On Corner, On Edge, On Center Shatter - Two Layers at a Time (Within the Series of Layered Pattern Acts) isimli çalışması, galerinin kolaylıkla dikkat çeken ve gelecek vadettiği söylenen eseri.

6. Anthony Meier Fine Arts

Donald Judd’un 18.5 milyon dolar değerindeki devasa eseri, 10 üniteden meydana geliyor ve yeşil plastik cam ile parlak bakırın birleşiminden oluşuyor.

7. Victoria Miro

Amerikalı sanatçı Milton Avery’nin yerleştirmelerinden oluşan standtta, sanatçının az bilinen ama estetik resimleri bulunuyor. Milton; ufuk çizgisi, okyanus ve kıyıyı tasvir ettiği eserlerini Provincetown- Cape Cod’da geçirdiği yaz günlerinde yaptığını belirtyor.

8. Magician Space

Genç Çinli sanatçı Wang Shang, geleneksel Çin bahçe motiflerini yeniden tasarlayan soyut heykel çalışmaları ve manzara resimleriyle pavyonda yer alıyor. Gerçek gibi gözüken paslanmaz çelikten taşlarıyla fazlasıyla modern bir meditasyon alanı oluşturuyor.

9. A Gentil Carioca

Rio de Janeiro merkezli galeri, sanatseverlere tropik esintili bir ziyaret vadediyor. Galeride eserleri yer alan sanatçılar: João Modé, Vivian Caccuri, Maria Nepomuceno, Arjan Martins, Rodrigo Torres.

10. Goodman Gallery

29 yaşındaki Güney Afrikalı sanatçı Nolan Oswald Dennis, Zambia’daki sürgün geçmişiyle Batılı perspektifini eserlerine yansıtıyor. 20.000 dolara satılan eseri Constellations (Black Liberation Zodiac) olurken Dennis, astrolojiyi ve zodyağı yeniden tasarlayan bir sanat alanı yaratıyor.

11. Galerie Emmanuel Layr

Cécile B. Evans’ın video yerleştirmesi içeren mimari heykeli, sanatçının yeni filmi Amos’ World: Episode One’ın gösterimine olanak sağlıyor.

12. Tornabuoni Art

Lucio Fontana’nın bölünmüş kanvaslar üzerindeki resimleri, sanatçının ikonik çalışmalarını yansıtıyor. Fontana’nın 1963-1964 yıllarında tamamladığı ve en yüksek değer biçilen eserinin Concetto spaziale, La fine di Dio (Spatial Concepts, The End of God) olduğu belirtiliyor.

13. James Cohan Gallery

Video sanatı hiç olmadığı kadar yükselişe geçerken, bu pavyonda Nam June Paik’in yerleştirmeleri bağımsız bir gösterimle ziyaretçileriyle buluşuyor. Televizyon izleyen bir Buddha görebileceğiniz bu bölümde, Paik’in 1973’ten 1994’e kadarki çalışmaları gösteriliyor.

14. Sprüth Magers

Galerinin öne çıkan eserlerinden olan Andreas Gursky imzalı iddialı fotoğraf, güneş panellerinden oluşan bir denizi andırıyor. Doğa ve teknolojinin kesişim noktasını ifade eden fotoğrafın, Fransa’dan bir manzara olduğu belirtiliyor. Amacı öyle olmasa da fotoğraf, Trump’ın Paris Anlaşmasıyla ilgili bir siyasi bir imge yaratıyor. 

15. Peter Freeman, Inc.

Galerinin öne çıkan işi Alman sanatçı Franz Erhard Walther’ın büyük duvar yerleştimesi oluyor. Sanatçı, 1960’lardan beri interaktif ve performans odaklı çalışmaların ön plana çıkan ismi oluyor.

16. Galerie 1900-2000

Dadaizm ve sürrealizm akımları ile dolu pavyonda, Hans Bellmer’den Marcel Duchamp’a birçok önemli sanatçının eserleri sunuluyor. Özellikle Picasso’nun André Breton’a 1941’de hediye ettiği ve savaş sırasında arkadaşına finansal yardım amacı taşıyan küçük bir resim de kaçırılmaması gereken eserlerden biri. 

17. Antenna Space

Guan Xiao’nun en güncel yerleştirmesi, Beijing’in karanlık kışında ortaya çıkıyor. Stüdyosunda ilkbaharın gelişini hayal eden Çinli sanatçının çalışması, Air Freshener, Spray ismini taşıyor.

18. Esther Schipper

Tino Sehgal’in Ann Lee and Marcel (2016) adlı çalışması, ilk kez Palais de Tokyo’da sunulmuştu. Fuarda en dikkat çeken yerleştirmelerden biri olarak, ziyaretçilerine alternatif boyutlarda bir yolculuk sunuyor.

19. ChertLüdde

İngiliz sanatçı Zora Mann’ın solo sergisinde, sanatçının yaşamından izler bulunabiliyor. Karma bir medya yerleştirmesinden oluşan alanda Mann, bir göçebe gibi geçirdiği çocukluk yıllarını yakın markaja alıyor. Sanatçı; Avrupa, Afrika ve Amerika’nın farklı bölgelerinde geçen hayatını ebeveynlerine borçlu olduğunu belirtiyor.

20. Sies + Höke

João Maria Gusmão ve Pedro Paiva’nın çalışmalarını barındıran galeri, Portekizli ikilinin gerçeklik ve görsel perspektif üzerine sıra dışı ve eğlenceli yorumunu yansıtıyor.

0
5415
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage