Borusan Contemporary yeni sezona başlarken birbirinden kreatif çocuk atölyelerine de tam gaz devam ediyor. Her dönem olduğu gibi bu sezonda da yaratıcı çocuk atölyeleri gerçekleştirecek olan müze, geleceğin sanatçı adayı ve yaratıcı kuşaklarının yetişmesi için uygun zemin hazırlıyor.
Genç ve yetenekli nesillerin yetişmesini destekleyen Borusan Contemporary, bu sezon son yılların popüler konularından biri olan maker’a eğiliyor. Maker eğitim araçlarının tanıtılacağı eğitim programı; teknoloji, yazılım, yaratıcılık arasındaki ilişkiyi sorguluyor.
Bu eğitim programıyla dünyayı etkileyen maker hareketi ile tanışacak olan çocuklar; yazılım, kodlama, robot, sensör, hareket ve oyun yazma gibi birçok alanda araştırmalar yaparken, deneyim sahibi de olacaklar. “Neden maker?” sorusuna:
“Çocuklar, maker olmalı, çünkü üretme, yaratma, becerisi olmayanların, oradan oraya savrulacağı bir yüzyıla giriyoruz.
Çocuklar, coder olmalı, ama bunu programcı olmak için değil, sistemleri anlayabilmek için yapmak zorunda.
Çocuklar, hacker olmalı, her zaman hack etmek için değil ama gerektiğinde ona sunulanla yetinmek zorunda kalmamak için.”
cevabını veren Borusan Contemporary; kodlama, arduino ve robot atölyeleriyle minik kaşiflerini bekliyor.
Kodlama Atölyesi
Bu atölyede katılımcılar en temel kodlama tekniği olan scratch’ı öğrenecekler. MIT Üniversitesi’nde Amerikan Ulusal Bilim Kurumu tarafından desteklenen scratch; çocuklara küçük yaşlarda program yazımını deneyimleme fırsatı verip sadece oynayan olma değil kendi oyununu da oluşturabilme becerisi sunarken, onları arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri bir alt yapıyla da tanıştıracak.
Atölye için bilgisayarı katılımcının getirmesi gerekiyor.
Katılımcı Sayısı: 14, Malzeme : Satın alma 1800, Kiralama 900, Eğitmen Ücreti: 12 saat 2400, Asistan: 750.
Arduino Atölyesi
Arduino programlama ve elektroniğe bir başlangıç yapmak isteyen katılımcılar için ideal bir program. Çocuklar temel seviyede arduino’nun çalışma prensiplerini kavradıktan sonra, katılımcıların ilgi ve beceri durumlarına göre; basit uygulamalardan başlayarak devre kurma teknikleri, dijital giriş-çıkış birimleri ile analog giriş-çıkış birimlerinin kullanımı, bilgisayar ile arduino haberleşmesi, ışık-parlaklık ayarlama, sensörler ile mesafe ölçme gibi başlıkları deneyimleyecekler.
Bu atölye için bilgisayarı katılımcı getirir. Eğitime katılım için bir ön koşul bulunmamaktadır. Teknoloji ve elektroniğe ilgili olmak yeterlidir.
Katılımcı Sayısı: 14, Malzeme : Satın alma 2400, Kiralama 1200, Eğitmen Ücreti: 12 saat 2400, Asistan: 750.
Robot Atölyesi
Mbot; temel robotik ve elektronik alt yapısının yanında, kolay programlanabilme özelliği, çocukların el becerileri ve tecrübeler elde edebilme özellikleri ile donatılmıştır. Mbot, grafik programlama olan scratch, robotik ve arduino platformlarının birleşmesinden oluşur. Atölye kapsamında katılımcılar, bir robotun parçaları, montajı, elektroniği, donanımı ve yazılımı ile ilgili deneyim sahibi olacaklar.
Bu atölye için bilgisayarı katılımcı getirir.
Katılımcı Sayısı: 10, Malzeme : Satın alma 5200, Kiralama 2800, Eğitmen Ücreti: 12 saat 2400, Asistan: 750.