02 NİSAN, CUMARTESİ, 2016

Bu Yıl Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Sergi

2016 yılı sanat dünyası için oldukça hızlı başladı. Birçok etkinliğin içinde sergileri gözünüzden kaçırmış olabilirsiniz. Bu yıl yurt dışında görmenizi ısrarla tavsiye ettiğimiz sergileri sizler için sıraladık.

Bu Yıl Mutlaka Görmeniz Gereken 7 Sergi

Paul Strand: Photography and Film for the 20th Century

Victoria and Albert Museum, 19 Mart - 3 Haziran tarihleri arasında Amerikalı film yapımcısı ve fotoğrafçı Paul Strand'ın retrospektif sergisini ağırlıyor. Adını 20. yüzyılın önemli isimleri arasına yazdıran sanatçı, modern Amerikan fotoğrafçılığının da önemli bir temsilcisi. Sanatçının ölümünden bu yana gerçekleştirdiği üretimi ve sanat pratiğini konu alan sergi belgesel fotoğrafçılığı üzerine kapsamlı bir bakış sunuyor.

Paul Strand, American, 1890-1976, Couple, Rucăr, Romania, 1967, Philadelphia Museum of Art, The Paul Strand Retrospective, Collection, 1915-1975, gift of the estate of Paul Strand, 1980 © Paul Strand Archive/Aperture Foundation

Delacroix and the Rise of Modern Art

Fransa'nın en önemli romantizm temsilcisi ressamlarından birisi olan Delacroix'in sanat üretimine odaklanan "Delacroix and the Rise of Modern Art" adlı sergi 17 Şubat-22 Mayıs tarihleri arasında National Gallery'de olacak. Birçok ressamın ilham kaynağı olan sanatçının 1830 yılında yaptığı Halka Yol Gösteren Özgürlük adlı yağlı boya tablosu, Fransız resim sanatının başyapıtlarından biri olarak kabul ediliyor.

‘Both stylish and closed’: Self-Portrait, c1837 by Delacroix. Photograph: RMN-Grand Palais (Musée du Louvre)/ Jean-Gilles Berizzi

In the Age of Giorgione 

Royal Academy 12 Mart-5 Haziran tarihleri arasında "In the Age of Giorgione" adlı sergiyi ağırlıyor. Yüksek rönesans akımına yön veren İtalyan ressamın unutulmaz eserlerini sanatseverlerle buluşturan sergi, sanatçının şiirsel eserlerini bir araya getiriyor. Sergi Avrupa resim tarihinin en gizemli ressamlarından biri olarak bilinen Giorgione'u daha yakından tanımak kaçırılmaz bir fırsat.

'Christ and the Adulteress' by Titian, 1508-10 (detail) CREDIT: CSG CIC GLASGOW MUSEUM COLLECTIONS

Strange and Familiar

İkonik İngiliz fotoğrafçı Martin Parr tarafından kürate edilen "Strange and Familiar", 1930'lardan itibaren sosyal, kültürel ve siyasal kimliğiyle  birlikte ele alarak İngiltere'de fotoğrafçılığı değerlendiriyor. 16 Marty-19 Haziran tarihleri arasında Barbican'da görülebilecek sergi, Henri Cartier-Bresson, Rineke Dijkstra, Robert Frank ve Garry Winogrand gibi önemli fotoğrafçıların çalışmalarını izleyiciyle buluşturuyor. Sergide yaklaşık 250 çalışma yer alıyor.

'Coronation of King George VI, Trafalgar Square, London (12 May 1937)' by Henri Cartier-Bresson CREDIT: MAGNUM PHOTOS

Performing for the Camera 

Tate Modern "Performing for the Camera" sergisiyle çağımızın selfie çılgınlığına odaklanıyor. 18 Şubat-12 Haziran tarihleri arasında görülebilecek "Performing for the Camera", fotoğraf çekmeyi bir performans olarak değerlendirerek bale filmlerinden okul fotoğraflarına kadar birçok çalışmayı izleyicilerle buluşturuyor.

Masahisa Fukase
From Window 1974

© Masahisa Fukase Archives. Courtesy of Michael Hoppen Gallery.

Russia And The Arts 

National Portrait Gallery, 17 Mart-26 Haziran tarihleri arasında düzenlediği "Russia And The Arts" sergisiyle Rusya sanatını masaya yatırıyor. Moskova'da yer alan State Tretyakov Gallery başyapıtlarını görmek için büyük bir fırsat olan sergi, ülkenin ikonik portrelerine odalanıyor. 1867-1914 yılları arasına odaklanan "Russia And The Arts", Çehov, Tolstoy, Çaykovski gibi Rusya'nın büyük ustalarının portrelerine yer vermeyi ihmal etmiyor.

KAWS

Ünlü Amerikalı sanatçı KAWS'ın İngiltere'deki ilk kişisel sergisi olan "KAWS" sanatçının sıra dışı işlerini bir araya getiriyor. 6 Şubat- 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan sergi, sanatçının dev heykellerini henüz görmeyenler için oldukça önemli. Sergide heykeller haricinde tuval işler de yer alıyor.

CHUM (left), 2012. Courtesy the artist and YSP Acrylic on canvas over panel.

0
13962
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage