Odeabank’ın Türkiye sanat ortamına katkı sağlamak ve yenilikçi işlerin önünü açmak amacıyla kurduğu O’Art bünyesinde gerçekleştirilen sanat yarışmasının ikincisi düzenlendi. Serbest konulu yarışmaya çağdaş sanatın farklı dallarında üretim yapan yaklaşık yedi yüz genç sanatçı başvurdu. Danışma kurulunun seçtiği 27 eser, 13 Ekim tarihine kadar O’Art Galeri’de sergilenecek.
Odeabank’ın sanat platormu O’Art’ın genç sanatçılara fırsat sunmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlediği sanat yarışmasına; gören, hisseden, eleştiren, süzgeçten geçirerek yaratan ve hayatı zenginleştiren 700 genç sanatçı başvurdu. Seçilen 27 eser ise O’Art Galeri’de izleyicilerle buluştu.
Konu, teknik ve ebat sınırlaması olmadan, 35 yaş altı tüm sanatçıların katılabildiği yarışma sonunda eserleri sergilenmeye değer bulunan genç sanatçılar arasında; Ahmet Mansuroğlu, Ali Omar, Altan Doyran, Ayşegül Altunok, Barış Kareli, Beril Or, Bike Başaran, Damla Sari, Deniz Defne Acerol, Emirhan Eren, Emrah Man, Ezgi Tok, Fatma Çakmak, Kadir Kayserilioğlu, Küdem Katerina Turpoğlu, Ozan Atalan, Öykü Ersoy, Sadık Arı, Seçil Atmaca, Seda Oturmak, Sedat Akdoğan, Tıfak Arslan, Uğur Savaş, Umut Yalım, Venüs Ezgi Kurtoğlu, Yüksel Dal, Ziyafettin Oğuz bulunuyor. Her disiplinden eserin yer aldığı karma sergi, 21 Eylül 2017’de O’Art’ta sergilenmeye başlandı.
Kalabalık bir izleyici topluluğunun katılımıyla düzenlenen törende beş sanatçı 10.000 TL’lik başarı ödülünü almaya hak kazandı: Ali Omar, Ezgi Tok, Fatma Çakmak, Kadir Kayserilioğlu ve Seda Oturmak. Sanatçılara ödüllerini aynı zamanda danışma kurulunda da yer alan Odeabank Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Aslı Alıveren, Sanat Tarihçisi ve Eleştirmen Doç.Dr. Esra Aliçavuşoğlu, Sanatçı ve Akademisyen Prof. Dr. Ferhat Özgür, İstanbul Art News Genel Yayınlar Direktörü Yasemin Bay ve Odeabank Sanat Yönetmeni Özlem Alıcı takdim ettiler. Danışma kurulunda ayrıca Sanat Tarihçisi ve Yazar Prof. Dr. Kıymet Giray da yer alıyordu.
Ali Omar’ın belirsizliği daha bir görünür kılan deforme olmuş yüzleri canlandırdığı çalışması Mixed Materials On Canvas, Ezgi Tok’un Bergsoncu zaman anlayışından hareketle dış dünyaya özgü zamanla insanın çatışmasını kurguladığı enstalasyon ve mapping çalışması Akış, Fatma Çakmak’ın şimdi ve burada ancak çoğaltıldığı için enerjisini kaybeden küçük boyutlu foto manipülasyonlarından oluşan Fotoğraftaki Kadın İzleri, Kadir Kayserilioğlu’nun video ve karışık malzemeden oluşan ve estetikle ilgili birtakım ön kabulleri sorguladığı tuhaf formlu Uçan Denizanası Fenomeni, Seda Oturmak’ın statü sembollerini ironiyle bütünleştirdiği Mevki Kılavuzu adlı işleri ödül alan çalışmalardı. Öteki sanatçıların işleri de yoğun emek ürünü ve ilham verici ancak ödül alamadılar. Bu neyi değiştirir ki? Yarışmaya katılan bütün sanatçıların üretmeye devam etmelerini ve bizim gibi çağdaş sanat izleyicilerinin onların işleriyle bir yerlerde karşılaşmayı ve yorumlarını çoğaltmak istediğimizi belirtmek istiyorum.
O’Art’ın önümüzdeki yıllarda da genç sanatçıları desteklemesini diliyoruz.