01 MART, SALI, 2016

Takip Etmeniz Gereken 12 İllüstratör

Günümüzde kitap, dergi, online yayın gibi birçok farklı mecranın ayrılmaz bir paçası olan illüstrasyonlar sayesinde pek çok genç yetenek ile tanıştık. Birçoğu freelance illüstratörlük yapan bu isimleri bir yerlere not etmeyi unutmayın. Zira gerek çizimleri gerek isimleriyle önümüzdeki dönemlerde sık sık karşılaşacaksınız.

Takip Etmeniz Gereken 12 İllüstratör

Mert Tugen

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Çizgi Film Animasyon Bölümü'nde eğitim alan Mert Tugen, aynı zamanda sokak sanatıyla da ilgili. Çocuk kitapları için yaptığı çizimlerle tanıdığımız Tugen'in çizimleriyle sokaklarda da karşılaşmanız olası. Sanatçıyı birçoğumuz Berkin Elvan'ın ölümünün ardından çizdiği illüstrasyonla tanımıştık. Yumuşak çizgileriyle dikkat çeken Tugen, şu sıralar gif tasarımları da yapıyor.

Gizem Vural

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Grafik Tasarım eğitimi alan Gizem Vural, New York'un Ithaca bölgesinde yaşıyor. The New Yorker, The Boston Globe, Nautilus gibi dergi ve gazetelerle çalışan Vural, çizgi film tarzında çizimleriyle dikkat çekiyor. Sanatçının American Illustration ve Society of Illustrators gibi önemli yarışmalarda işleri yayımlandı. Çocuksu diliyle dikkat çeken Vural'ı Türk mecralarındansa daha çok uluslararası yayınlarda görmeniz mümkün.

Aykut Aydoğdu

Aykut Aydoğdu, çocukluk zamanlarından beri merak duyduğu çizerliği, Güzel Sanatlar'dan mezun olduktan sonra ajanslarda çalışarak profesyonel olarak sürdürdüğünü söylüyor. Son birkaç yıldır freelance olarak çalışmalarına devam eden sanatçı, bu yılki !f İstanbul afişinde yer alan illüstrasyonun da yaratıcısı olarak karşımıza çıktı. Aydoğdu, daha çok kadın portreleri üzerinde çalışıyor.

Duygu Topçu

“Tivit Çiziyom” projesinin yaratıcısı Duygu Topçu, üretimine birçok farklı tarzda devam ediyor. Freelance olarak çalışan illustrator, birçok farklı yayın için çizimler yapıyor ve aynı zamanda Mimar Sinan Üniversitesi'nde Resim eğitimine devam ediyor. Kağıt üzerine çalışan Topçu, realistik çizimleriyle tanınıyor.

Ethem Onur Bilgiç

Ethem Onur Bilgiç, Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nde eğitim aldı. NTV Tarih, GQ Türkiye, Notos, Sabitfikir, Bant Mag., Skylife, Zero İstanbul, Tempo gibi dergilerde kapak ve konu çizimleriyle yer aldı. Ayrıca Radikal Kitap ekinde birçok illüstrasyonuyla yer alırken, İthaki Yayınları, Malatya Uluslararası Film Festivali ve 4. Bursa Uluslararası İpek Yolu Film Festivali'nde sanat yönetmeni olarak çalıştı. İlk solo sergisi “Tatlı Kabuslar” Milk Gallery'de açılan sanatçı, üretimlerine freelance olarak devam ediyor. Bilgiç, destansı kahraman ve savaşçıları andıran karakteristik çizim tarzıyla dikkat çekiyor.

Can Çetinkaya

Can Çetinkaya, Dokuz Eylül Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü'nde eğitimini tamamladı. Çalışmalarını freelance olarak sürdürüyor. Türkiye, Brezilya ve Almanya’da karma sergilere katılan Çetinkaya, Ankara İstanbul arası çalışmalarına devam ediyor. İllüstratörün çizimlerinde moda öğelerine rastlanıyor.

Sernur Işık

Sernuretta takma adıyla bilinen Sernur Işık, şu an Londra'da bir illüstrasyon ajansına bağlı olarak freelance çalışıyor. Küçüklüğünden beri durmaksızın çizimler yaptığını söyleyen Işık, 2002 yılından beri birçok yayınevi için çocuk kitabı illüstrasyonları, çocuk dergileri için çizimler, bazı ajanslar için illüstrasyonlar, maskotlar yapıyor. Işık'ın çocuksu ruhu çizimlerine de yansıyor. İllüstrasyonlarına göz atarken kendinizi çizgi film boyutuna geçmiş hissetmeniz çok olası.

Kaan Bağcı

1986 doğumlu Kaan Bağcı, İzmir'de yaşıyor ve çalışıyor. Birçok dergi ve yayın için aktif olarak çizimler üreten Bağcı, çalışmalarına freelance olarak devam ediyor. Sanat ile tanışmasının bir rastlantıya dayandığını söyleyen illüstrator, alaylı olmayı seçtiğini de sözlerine ekliyor. Çizimlerini dijital mecrada gerçekleştirmeyi tercih eden Bağcı, geleneksel yöntem de terk etmediğini söylüyor.

Sedat Girgin

Mimar Sinan Üniversitesi Tasarım Bölümü'nden mezun olan Sedat Girgin, çeşitli yayınlar ve çocuk kitapları için illüstrasyonlar üretiyor. İlk sergisi “Hayretler Sirki” 2013 yılında Milk Gallery'de gerçekleşen illüstrator, yaşamına ve çalışmalarına İstanbul'da devam ediyor. Aynı zamanda Eskiz grubunda da davul çalıyor. Çizimlerinin karakteristik bir dili olan illüstratorün, ağırlıklı olarak çocuk kitaplarına iş üretmesine rağmen genel üretiminde ağır bir hava hakim.

Ada Tuncer

1989 İstanbul doğumlu olan Ada Tuncer, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünde eğitimine devam ediyor. Aynı zamanda freelance olarak illüstratörlük yapıyor. Çizimlerinde sulu boya, çizim, mürekkep gibi geleneksel yöntemlerden yararlanan illüstratorün çalışmaları sıklıkla Bant Mag.'de yayımlanıyor.

Sadi Güran

Güzel Sanatlar Lisesi Resim bölümü ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Tasarım Bölümü mezunu olan 78 doğumlu Sadi Güran, birçok dergi ve kitap için illüstrasyonlar üretiyor. Güran, 2012 yılında Milk Galleryde “Önce O Kaşlarını Bi'İndir” isimli sergisini açmıştı. İstanbul, Paris, Berlin, Stockholm gibi kentlerde karma sergilere katılan illüstrator, aynı zamanda Bant Mag.'in kurucularından. Afiş tasarımlarına birçok yerde rastlayabileceğiniz Güran, zaman zaman soluğu dj kabininde alıyor.

Selman Hoşgör

Eğlenceli illüstrasyonların yaratıcısı Selman Hoşgör, 2013 yılında Kadir Has Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü'nden mezun oldu. Hoşgör, çizimlerinde Hitchhcock, Michelangelo, Picasso ve Dali gibi ikonik figürlere de yer veriyor. Yaptığı işlerin çoğu zaman spontane gelişen olayların ardından ortaya çıktığını belirten Hoşgör, etrafında gelişen olaylar veya bir yerde gördüğünü bir kelimeden dahi ilham alabildiğini belirtiyor.

0
333356
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage