Azra Deniz Okyay’ın bütün ülkede saatlerce süren elektrik kesintisinin olduğu bir günde geçen, dört farklı karakterin hikâyesi üzerinden günümüz Türkiye’sinin temel meselelerine temas eden son filmi Hayaletler’e ve yönetmenin yaklaşımına eleştirel bir bakış.
Galder Gaztelu-Urrutia’nın ilk uzun metraj filmi olan Netflix yapımı The Platform, son günlerin çok konuşulan filmleri arasında yer alıyor. Dikey, hareketli ve çok katlı bir mimariye sahip hapishanede anlatılan hikâye insan doğasının ve kapitalist sistemin vahşiliğini gözler önüne seriyor ya da seriyor mu? The Platform’a eleştirel bir yorum.
Patrick Ness’in kaleme aldığı Kaos Yürüyüşü üçlemesinin ilk kitabı Umut Bıçağı, son yılların etkileyici distopyaları arasında gösteriliyor. Ustaca örülmüş olay örgüsü heyecan dolu bir okuma deneyimi sunuyor.
Bugüne kadar şiir, şiir eleştirisi, deneme, polemik yazılarıyla hatırladığımız Cihat Duman’ın ilk romanı Olay Beyoğlu’nda Geçiyor, gezi olaylarını da içine alan bir dönemde geçiyor ve Beyoğlu’nun ara sokaklarına mercek tutuyor. Romanla ilgili şair-romancıyla bir söyleşi gerçekleştirdik.
Mahir Ünsal Eriş’in kaleme aldığı, M.K. Perker’in çizgilerinin eşlik ettiği “gecenin olur olmaz saatlerinde uykuları kaçıran, basamakları gıcırdata gıcırdata tırmanan, tel dolapları karıştıran misafirlerin romanı” Öbürküler üzerine bir inceleme.
Mustafa Çevikdoğan'ın hicivli bir dille insanlara rutinlerini ve değer yargılarını sorgulattığı, bir kısmı daha önce çeşitli dergilerde yayımlanmış olan on üç öyküsünün yer aldığı kitabı Temiz Kâğıdı üzerine bir inceleme.