Danny Dorling’in ilk kez 1890’larda kullanılan ve temelde “daha yavaş ilerleme” anlamına gelen “Yavaşlamak” olgusunu iklim, demografi, ekonomi, jeopolitik gibi disiplinler bağlamında incelediği kitabı Yavaşlamak üzerine bir inceleme.
Yarrow Townsend’in salgın hastalık temalı bir hikâyeyi konu aldığı, doğanın sesine kulak vermemizi ve farklılıklarımıza rağmen birlik olabilmenin gücünü hatırlattığı romanı Yaprakların Haritası üzerine bir yazı.
Janae Marks’ın gerçeği araştıran ve doğru olduğuna inandıklarının peşinden giden cesur bir genç kızın hikâyesini anlattığı kitabı Zoe’nin Masasından üzerine bir yazı.
Çiğdem Aldatmaz’ın odağında kentsel dönüşüm, sıkışmış hayatlar, şehrin çeperindeki yaşam ve sisteme karşı duruşun yer aldığı öykülerinden oluşan yeni kitabı Sessiz Bahçelerde Ben Varım üzerine bir yazı.
Kaleme aldığı kitaplarla çocuk edebiyatımızda özel bir yere sahip olan Mavisel Yener ile Şarkım Nerede? ve Topum Nerede? kitapları odağında edebiyatının akışı üzerine konuştuk.
Oyuncu Devrim Yakut ile “hayalimdi” dediği ilk kitabı Aklımın Aynalı Çarşısı’ndan başlayarak yazının hayatındaki yerine, kariyerindeki yolcuğundan son projesi Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü? filmine ve daha pek çok konuya değindiğimiz bir söyleşi gerçekleştirdik.
Sosyal medyada kendisini @SanatnTarihi olarak tanıdığımız, sanata ve sanat tarihine dair bilgilerini ilgi çekici başlıklarla paylaşan Celil Sadık ile üçüncü kitaba ulaşan “Uygarlığın Ayak İzleri” serisini konuştuk.