Dünyaca ünlü İngiliz yazar David Walliams’ın her çocuğun en büyük korkulu rüyası olan on “berbat” öğretmenin eğlenceli hikâyesini anlattığı kitabı Dünyanın En Berbat Öğretmenleri adlı kitabı üzerine bir yazı.
Jeolog Alex Nogués’in genç kaşifleri ayaklarının altındaki gizemleri düşünmeye, fosillerin gizemi ve jeolojinin büyüsüne kapılmaya davet ettiği kitabı Dağın Tepesindeki Bir Milyon İstiridye kitabı üzerine bir yazı.
Sylvie Neeman’ın birbirine bağlı iki karmaşık kavram olan zaman ve hafızayı odağına alarak bir anne ile ikizlerinin geçirdikleri bir kaza sonucu değişen hayatlarını anlattığı romanı Zamanın Gizemleri üzerine bir yazı.
Cemil Kavukçu'nun genç okurlarına doğanın ihtiyaç duyduğu acil yardımı hatırlattığı, hem sihirli düşlere daldırıp hem de hayatla ilgili önemli dersler verdiği romanı Siyah Rüya Taşı üzerine bir yazı.
Göknil Özkök’ün okulla, piyano dersleriyle ve evlerinin karşısındaki gizemli köşke dair düşlerle günleri geçen İnci’nin klasik müzik bestecimiz Ahmed Adnan Saygun ile kesişen hikâyesini anlattığı, Başak İşbilir’in resimleriyle hayat verdiği eseri İnci’nin Kitabı üzerine bir yazı.
Resimli kitaplarıyla dünya çapında ilgiyle takip edilen Oliver Jeffers’ın küçük bir çocuk ile bir penguenin, iki hayalperestin dostluğunu anlatan kitapları Uçtu Uçamadı ve Kayboldu Bulundu üzerine bir inceleme.