Antonio Cosentino ile yeni üretimlerinden oluşan, temel çıkış noktasının öngörülemezlik ve belirsizlik olduğunu söylediği son sergisi “Öğleden Sonra” üzerine merak ettiklerimizi konuştuk.
Kapılarını geçtiğimiz yıl ziyaretçilere açan İstanbul’un yeni sanat alanı YUNT’u ve ilk sergisi “Şehir Nerede?”yi kurucusu Muratcan Sabuncu, sanat danışmanı Sergen Şehitoğlu ve küratörü Emre Zeytinoğlu ile konuştuk.
İrfan Alış ile Peyk’in ilk müzikali olan ve gerçek bir hikâyeden uyarlanan Bir Peyk Müzikali: Hamiyet’i konuştuk.
Yazar ve akademisyen Murat Erdin ile itfaiye teşkilatının 400 yıllık tarihine odaklanan İstanbul'da İtfaiye - Yangın Olur Biz Yangına Gideriz adlı kitabı üzerine konuştuk.
Edebiyat tarihçisi, akademisyen, yazar Erkan Irmak ile Kayıp Destanın İzinde: Nâzım Hikmet, İdeoloji ve Yeniden Yazmak adlı kitabına, kitabın odağındaki Kuvâyi Milliye ve Memleketimden İnsan Manzaraları metinlerine dair çalışmalarını konuştuk.
Sanatçı İsmet Doğan ile küratörlüğünü üstlendiği, “temellük” kavramı çerçevesinde üretilen eserlerden oluşan, sanat geleneğinin yeniden okunmasını amaçlayan “Kendileme” başlıklı sergi üzerine konuştuk.
Akademisyen, çevirmen, yazar Ali Volkan Erdemir ile Japon edebiyatı, çeviri ve ilk romanı Dağın Rüyası üzerine konuştuk.
0+ yaş tüm bebek ve çocuklar için etkileşimli klasik ve caz müzik konserleri düzenleyen BabyConcerts topluluğu ile merak ettiklerimizi konuştuk.
Sanatçı Kerem Ağralı ile resim ve heykel çalışmalarını sürdürdüğü Kadıköy Yeldeğirmeni’ndeki atölyesinde bir araya gelerek sanatı ve yapıtları üzerine konuştuk.
21 Mart Dünya Şiir Günü'nde İBB Saraçhane Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşan, şairlerin imge dünyalarının kapılarını aralayan “Şairler Neden Resim Yapar?” başlıklı sergiyi küratörü Dr. Necmi Sönmez ile konuştuk.
Farklı türlerde iddialı eserler veren, genç kuşak yazarlar arasında önemli bir yere sahip olan Gülşah Elikbank ile Doğan Kitap'tan çıkan son romanı İhtimal, çağdaş kalp ağrıları, yazma tutkusu üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik.