Gabriela Cabezón Cámara’nın Arjantin edebiyatının kurucu metinlerinden sayılan El Gaucho Martín Fierro destanını yıkarak feminist bakışla yeniden kurguladığı romanı Iron Karı’nın Maceraları Roza Hakmen çevirisiyle İthaki Yayınları tarafından yayımlandı. Ataerkil tahakkümü ve kapitalizm aldatmacasını hedef alan kitap asıl uygarlığa ulaşmayı konu edinen modern bir kurgu niteliğinde.
Genevieve Gornichec’in İskandinav mitlerinden esinlenerek kaleme aldığı, kıyametin gelmesinde doğrudan rol oynayan buz devi cadı Angrboda’nın hikâyesini anlattığı romanı Cadının Yüreği üzerine bir yazı.
Fırat Mollaer’in editörlüğünde yazar ve akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanan ve Edward Said hakkında yeni tartışmalar açmayı amaçlayan Edward Said’le Yeniden Başlamak: Entelektüel, Sürgün ve Şarkiyatçılık adlı çalışma üzerine bir yazı.
Psike İstanbul tarafından 2019 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen 13. Psikanalitik Bakışlar Sempozyumu'nda sunulan, yıkıcılık ve ölüm dürtüsünü psikanalitik incelemenin konusu hâline getiren makalelerden derlenen Yıkıcılık ve Ölüm Dürtüsü adlı kitap üzerine bir inceleme.
Nona Fernández’in cunta rejimi döneminin karanlığını konu edinirken bu karanlıktan yetişkin olduklarında da kaçamayan çocukların gözünden Şili’nin yakın geçmişini anlattığı romanı Space Invaders üzerine bir yazı.
Leigh Bardugo’nun hayal gücünün sınırlarını zorlayan, sihrin ve gizemin ele geçirdiği katmanlı kurgusuyla farklı bir dünyanın kapısını aralayan romanı Dokuzuncu Cemiyet üzerine bir yazı.
Günther Anders’in 1941-1966 yılları arasında yazdığı, II. Dünya Savaşı ekseninde Avrupa ve ABD’deki hayatına dair izlenimlerindenharabeler ve Hollywood kostümlerinden müze kültürüne, Holocaust'tan atom bombasına ve savaş sonrası Almanya'nın ruhsal portresine kadar birçok konuya değindiği günlüklerinden oluşan Umutsuzsam Bana Ne! Değilmişim Gibi Devam! üzerine bir inceleme.
Bilimkurgu alanında senelerdir eser veren yazarlar ile türe yabancı ama edebiyatta tecrübeli isimlerin “Başlangıç” teması ekseninde kurguladıkları öykülerden derlenen İlk üzerine bir yazı.
Cormac McCarthy’nin yayımlandığında “birçok sahnesinin halüsinasyona benzer bir gücü var, akla kazınıyorlar” diye yorumlanan, ülkenin, tarihin, insanlığın doğurduğu bir canavarın hikâyesini anlattığı romanıTanrı’nın Bir Kulu üzerine bir inceleme.