Krank Art Gallery’nin kurucuları Ayşe Üner Kutlu ve Sibel Erdamar ile bir araya gelerek galerinin kurulma süreci, güncel projeleri ve gelecek programına dair sohbet ettik.
90’lı yıllardan beri Türkiye sanat dünyasında, sanatçı, küratör ve yayıncı yanlarıyla önemli bir rol oynayan Halil Altındere ile Büyük Valide Han’daki atölyesinde buluştuk. Tartışmalı Berlin Bienali’nde yer alan çalışması Homeland’i (Anavatan) bahane ederek Türkiye sanat dünyasının seneler içindeki dönüşümü, sanatçının pratiği ve bu Eylül’de Neuer Berliner Kunstverein’da gerçekleşecek solo sergisine dair sohbet ettik.
Erdal İnci’yi çoğumuz arka planda İstanbul varken aynı hareketi sonsuz bir çemberde tekrarlayıp kendini klonladığı gif’leriyle tanıdık. Düşünmeden edemedik: Erdal’ın bir üst modeli bir cyborg sanatçı sokaklarda kendi ordusunu mu kuruyordu? Derken geçtiğimiz Contemporary Istanbul sanat fuarının Plugin bölümünde 3 boyutlu Berlin Duvarı: Bir Veri Görselleştirmesi işiyle göz göze geldik, hem şaşırdık, hem de etkilendik...
Buşra Tunç ile atölye olarak kullandığı ortak çalışma ve düşünme alanı ATÖLYE'de buluşarak mimarlık ve sanat arasında kurduğu ilişki üzerinden geçmiş ve gelecek projelerine dair çok keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Tunç’un Müdahale isimli mekânsal yerleştirmesini 12 Mayıs tarihine kadar Blok Art Space’te gerçekleşen grup sergisi “Detay”da görebilirsiniz.
Bahar Yürükoğlu ile Cihangir’deki atölyesinde buluşarak Boston’dan İstanbul’a taşınma kararı, İstanbul sanat dünyasındaki deneyimleri ve Arter’de gerçekleşecek sergisi “Devridaim” hakkında bir sohbet gerçekleştirdik. Duygu Demir’in küratörlüğünü üstlendiği sergi, 30 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında Arter’de ziyaret edilebilir.
Akıllı telefon ve dijital kameralara erişimin kolaylaşmasıyla beraber, kendimizi dijital bir görsel taşkınlığın ortasında bulduk. Tüm bu görsel bombardımanın ortasında, Türkiye çağdaş fotoğrafının yaratıcı isimlerinden Ahmet Elhan bizlere gözümüzle gördüğümüz her şeye inanmamamızı öğütlüyor. Sanatçının yeni sergisi vesilesiyle Nişantaşı’nda, atölyesinin yer aldığı evinde buluştuk.
Sanatçı Cansu Çakar, 14. İstanbul Bienali kapsamında kurguladığı 100° atölyesiyle dikkat çeken isimlerden biri. Sanatçı ile bir araya gelerek sanat pratiği, 100° atölyesi ve bienal hakkındaki düşünceleri hakkında bir sohbet gerçekleştirdik.