“Kitap o kadar güzel ki, tadını daha iyi alabilmek için bitirir bitirmez
tekrar okumaya başladım.” - Jodi Picoult
Can Yayınları yeni bir çoksatanlar dizisine başlıyor. Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü.
Büyümenin eşiğindeki Rose için hayat, bir sabah geri dönülmezcesine değişir. Zira annesinin yaptığı limonlu pastadan aldığı bir lokmayla, sadece yemeği değil, onu pişiren kişinin duygularını da tatmakta olduğunu anlar... Olağanüstü yeteneği, aynı zamanda derin bir kaygı ve hüznü de beraberinde getirir; çünkü her zaman neşeli, güler yüzlü ve sevecen biri olarak bildiği annesi, kalbinde sarsıcı bir gerçek saklamakta, ailesinden ayrı ikinci bir hayat yaşamaktadır... Çok geçmeden babası ve ağabeyinin de çok özel yetenekleri olduğunu anlar. Her üçü için de bu yetenek, kimi zaman bir mucizeye kimi zaman da yakalarını kurtaramadıkları bir illete dönüşecektir.
Hemen her ailenin üstünü örttüğü gerçekleri, duyarlı ve yetenekli bir genç kızın büyüme öyküsü eşliğinde anlatan acı, tatlı ama her sayfası büyülü bir şehir masalı…
LİMONLU PASTANIN SIRADIŞI HÜZNÜ
Yazar: Aimee Bender
Çeviri: Suat Ertüzün
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 277 Sayfa
Fiyatı: 17,50 TL
Yayın tarihi: 12 Şubat 2013
Aimee Bender
28 Haziran 1969’da Los Angeles’ta doğdu. San Diego, California Üniversitesi’nden mezun olduktan sonar Irvine, California Üniversitesi’nde Güzel Sanatlar Yüksek Lisans Programı’nda yaratıcı yazarlık okudu. Çağdaş Amerikan edebiyatında ses getiren bir roman ve öykü yazarı olan, gerçeküstü kurgu ve kişileriyle tanınan ve yapıtları on altı dile çevrilen Bender iki kere Pushcart Ödülü’nü aldı ve 2005’te Tiptree Ödülü’ne aday gösterildi. Bugüne kadar dört kitabı yayımlanan Aimee Bender, Limonlu Pastanın Sıra Dışı Hüznü ile en iyi kurmaca dalında SCIBA (Güney California Bağımsız Kitapçılar Birliği) ödülü ve bir Alex Ödülü’ne layık görüldü. Halen Los Angeles’ta yaşayan yazar South California Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık dersi veriyor.
Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü
Yazar: Aimee Bender
Çeviri: Suat Ertüzün
Sayfa sayısı: 277 Sayfa
Yayın tarihi: 12 Şubat 2013