18 TEMMUZ, PERŞEMBE, 2024

3. Marmara Adası Edebiyat Günleri Başlıyor

İlki 2022 yılında gerçekleştirilen Marmara Adası Edebiyat Günleri (MAEG) bu yıl 2-3-4 Ağustos tarihlerinde yazarları, okurları, edebiyatseverleri “Limanımız Edebiyat” teması etrafında buluşturmaya hazırlanıyor.

Marmara Adası Dostları Derneği, Gündoğdu Köyü Güzelleştirme Derneği ve Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma ve Turizm Derneği’nin çabalarıyla ve Marmara Adalıların destekleriyle hayata geçirilen, Kalem Ajans ve kurucusu Nermin Mollaoğlu’nun yol göstericiliğinde gerçekleşen Marmara Adası Edebiyat Günleri’nin bu yılki destekçileri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Marmara Adalar Belediyesi, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Can Çocuk Yayınları, Sitiya Zeytinyağları, Denizevi Karvunyi, İnci’in Elleri Seramik Atölyesi ve Enis’in Yeri Restoran olacak.

2 Ağustos'ta başlayacak etkinliklerin konukları Alp Gökalp, Başar Başarır, Deniz Yüce Başarır, Feride Çiçekoğlu, Filiz Aygündüz, Göknil Özkök, Gül İrepoğlu, Kemal Varol, Murat Gülsoy, Nedret İşli, Şebnem İşigüzel, Yavuz Ekinci, Zülfü Livaneli olacak. 2 Ağustos Cuma günbatımında, Marmara Denizi’ne açılan Seyir Terası’nda gerçekleşecek açılışta Metin Belgin'in şiir dinletisine adalı müzisyen Ada Enön kemanıyla eşlik ederken, Göknil Özkök ve Fuat Ozan Sezener viyola ve gitarla bir mini konser sunacaklar. Aynı gün, Deniz Yüce Başarır, Zülfü Livaneli ile “Edebiyatçı Kimliği ile Zülfü Livaneli” söyleşisini gerçekleştirecek.

3 Ağustos Cumartesi, öğle saatlerinde yazarlar Gündoğdu Köyü’nde okurlarıyla ve ada halkıyla buluşacaklar. Öğleden sonra Marmara merkezdeki Avni Jale Özken Marmara Adalar Müzesi bahçesinde Şebnem İşigüzel ve Kemal Varol “Edebiyatın Adaleti” konusunu, sonraki oturumda Feride Çiçekoğlu ile Murat Gülsoy “Edebiyat, Resim, Mimarî İlişkileri” konusunu işleyecekler.

4 Ağustos Pazar, öğleden önce konuklar adanın Çınarlı Köyü’nde 1000 yıllık çınarların altında okurlarıyla, edebiyatseverlerle, ada halkıyla buluşacaklar. Burada, çocuk edebiyatı yazarları Alp Gökalp ve Göknil Özkök, “Çocuklarımıza Ne Okutmalıyız?” konulu bir söyleşi yapacaklar. Öğleden sonra Marmara merkezdeki Marmara Adaları Müzesi’nde Gül İrepoğlu ile Başar Başarır “Edebiyat Dışı Konulardan Edebiyata Yönelmek”, ardından Deniz Yüce Başarır ile Yavuz Ekinci “Yaşanmışın Kurgusu, Yaşananları Edebiyata Dökmek” konularını tartışacaklar. Saat 20.00’de, Nedret İşli’nin adaya ilk gönül verenlerden Eşref Şefik’li günleri anlatacağı, Adalı İsmail Mersin’in ada yaşamından anılar paylaşacağı etkinlik, Eşref Şefik’in evinin bulunduğu Aba mevkiinde ada halkının katkılarıyla zenginleşecek.

Geleceğin okurları ve yazarları olmaları umut edilen çocuklar için 2 ve 3 Ağustos’ta Saraylar Halk Kütüphanesi’nde ve Marmara Halk Kütüphanesi’nde çocuk edebiyat atölyeleri düzenlenecek. Ayrıca, edebiyat etkinlikleri başlamadan önceki akşam, Feride Çiçekoğlu’nun romanından uyarlanan Uçurtmayı Vurmasınlar filmi, yazarının da katılımı ile izlenecek.

Bu yılki MAEG etkinliklerinin sunucusu TRT Ankara Radyosu Başspikeri Hafize Okan olacak. Marmara Adası Edebiyat Günleri'nin afişi Marmara Adalı ressam, heykeltıraş İsmet Değirmenci'nin ve grafik tasarımcısı Ozan Uysal’ın eseridir.

Marmara Edebiyat Günleri ile ilgili ayrıntılı bilgilere internet sitesinden ve Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

0
1083
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage