15 OCAK, PAZARTESİ, 2024

31. İstanbul Caz Festivali Programından İlk İsimler Açıklandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 27 yıldır Garanti BBVA sponsorluğunda düzenlenen ve bu yıl 31’incisi 3-18 Temmuz’da gerçekleştirilecek İstanbul Caz Festivali’nden ilk iki isim açıklandı. İki Grammy ödüllü Gregory Porter 8 Temmuz’da, “Wicked Game”, “Blue Hotel” gibi şarkıları ile tanınan müzisyen Chris Isaak ise 12 Temmuz’da sahne alacak.

İstanbul Caz Festivali’nde kapsamında konser verecek Gregory Porter ve Chris Isaak için avantajlı dönem biletleri, 17 Ocak Çarşamba günü %25’e varan indirimle İKSV Lale Kart üyeleri için başlayacak öncelikli satış döneminin ardından 19 Ocak Cuma günü Passo’da genel satışa çıkacak.

Çocukluk döneminden bu yana beslendiği country, gospel ve blues’un yanı sıra caz, R&B ve funk arasında seyreden ayırt edici tarzıyla tanınan Gregory Porter, 8 Temmuz Pazartesi akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak. Dr. Martin Luther King’i anlattığı “1960 What?” şarkısıyla hafızalara kazınan Porter, 2014’te Liquid Spirit ile, 2017’de Take Me to the Alley ile “En İyi Caz Vokal Albümü” dalında Grammy’ye layık görüldü. BBC’nin “endişe verici biçimde az rastlanan, ender bir tür” olarak tanımladığı Gregory Porter’ın Liquid Spirit albümü tarihin en çok dinlenen caz albümü olarak kayda geçti.

“Wicked Game”, “Blue Hotel” gibi hit parçalarıyla tanınan ünlü müzisyen Chris Isaak ise 12 Temmuz Cuma, Garanti BBVA’nın gösteri sponsorluğunda, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda konser verecek. Chris Isaak’ın kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan “Wicked Game”, David Lynch’in 1990 yılında yayımlanan ünlü Wild At Heart filminde de yer aldı. Ardından Chris Isaak müziğinin zamansız olduğunu “Blue Hotel” ve “Baby Did A Bad Bad Thing” gibi hitlerle birçok defa kanıtladı. Rock, rockabilly, soul, folk, pop ve country türlerinden ödünç olsa da daha ilk notasında kendi tarzını ortaya koyan şarkılarıyla Isaak, neredeyse 40 yıllık kariyerine iki Grammy adaylığı, bir platin plak, on üç stüdyo albümü, on iki tekli, sayısız kapalı gişe konser ve birçok film müziği sığdırdı.

0
1042
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage