15 EYLÜL, PAZAR, 2024

34. Akbank Caz Festivali için Geriye Sayım Başladı

Türkiye’nin en uzun soluklu ve Avrupa’nın önemli caz festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali, 28 Eylül-13 Ekim tarihleri arasında 34’üncü yılında 34 konserle müzikseverlerle buluşacak.

Organizasyonu ve içerik planlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen 34. Akbank Caz Festivali, 28 Eylül’de Müze Gazhane’de Kenan Doğulu’nun klasik parçalarının caz düzenlemelerinin yanı sıra, İhtimaller 2 - Konular var isimli yeni caz albümünden parçaları seslendireceği konseri ile başlayacak. Ücretsiz gerçekleşecek konserde müzisyene sahnede Ozan Musluoğlu, Ercüment Orkut, Bulut Gülen, Şenova Ülker, Mehmet İkiz, Ferit Odman ve Batu Şallıel eşlik edecek.

Açıklanan son isimler arasında; yeni nesil cazın heyecan uyandıran iki vokalisti ve 19. Nardis Genç Caz Vokal Yarışması kazananları Güneş Cengiz ve Adar Geçimli, enstrümanının kendine has olanaklarını yansıtmaya çalışan ve müziği türlere ayırmaksızın yaşamın ahengiyle ilişkilendirerek üreten arp sanatçısı Meriç Dönük, farklı geçmişlere sahip müzisyenlerin bir araya gelmesiyle kurulan ve büyütülen bir müzik kolektifi İstanbul West Side Collective, caz müziğinin temel unsurlarından doğaçlama ve farklı ritmik yaklaşımlarıyla tanınan gitarist ve besteci Barış Arslan ve orkestrası, Betty Carter’ın dünyasını keşfe çıkacak müzisyen İpek Göztepe, müziğin iyileştirici ve dönüştürücü gücünden faydalandığı çalışmalar yapan müzisyen, besteci ve söz yazarı Asena Akan, güçlü ve duygusal caz vokallerinin derin ve zengin müzikal dokularla birleşeceği performanslarıyla Selût & Tuğçe Şenoğul, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği ve Kore Kültür Merkezi’nin katkılarıyla Kore cazında öne çıkan çalışmalar yapan Sori Quartet yer alıyor. Konserlerin yanı sıra, Akbank Caz Festivali’nde çocuklar ve yetişkinler için atölyeler ve caz odağında özel etkinlikler de gerçekleşecek. 

​34. Akbank Caz Festivali’nin detaylı programına buradan ulaşabilirsiniz.

0
835
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage