20 EYLÜL, CUMA, 2024

41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı için Geri Sayım Başladı

Tüyap Fuarcılık Grubu tarafından, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği ile 2-10 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın onur yazarı Yalvaç Ural, ana teması ise “Çocukluk Şenliktir!” olarak belirlendi.

2-10 Kasım tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nda yurt içi ve yurt dışından katılımcı yayınevleri ile edebiyat dünyasının önemli yazarları, okurlarla bir araya gelecek. “Çocukluk Şenliktir!” ana teması ile düzenlenecek 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı’nın bu sene onur konuğu ülkesi ise Azerbaycan oldu. Tüyap Kültür Fuarları Danışma Kurulu kararıyla çocuk ve gençlik edebiyatının önde gelen isimlerinden Yalvaç Ural, bu seneki fuarın “Onur Yazarı” olarak belirlendi. Yalvaç Ural’ın masalsı dünyası ve çocuk ve gençlik edebiyatına yaptığı katkılar bu sene fuarın ana eksenini oluşturacak. Fuar, Yalvaç Ural’ın katılımıyla düzenlenecek kültür etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Ayrıca Tüyap tarafından, yazarın yaşamına ve eserlerine odaklanan bir anı kitabı da hazırlanıyor.

Çocukluğun önemi ve değerine odaklanan fuar kapsamında düzenlenecek etkinliklerde, çocukların zihinsel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunacak, onları okumaya teşvik edecek ve hayal güçlerini özgürce kullanmalarına imkân tanıyacak faaliyetler de yer alacak. 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı boyunca tematik günler ve temalara özel etkinlikler de düzenlenecek. Yapay Zeka ve Robotik Uygulamalar, Fantastik Edebiyat Günü, Polisiye Günü, Manga – Anime – Roman Kahramanları Günü, Yaratıcılık ve Tasarım – Hayal Et gibi başlıklara sahip etkinliklerin yer aldığı fuarda İş’te Kitap, İçinden Lezzet Geçen Kitaplar adlı tematik söyleşiler, imzalar ve paneller gerçekleşecek. İlk Kitabım Tüyap’ta etkinliğinde de yeni yazarlar okurlarla buluşacak.

Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı 41. yılında Azerbaycan’ı konuk edecek. Azerbaycan Kültür Bakanlığı himayesinde organize edilecek milli katılım programı kapsamında fuarın ilk 3 günü (2, 3 ve 4 Kasım) açık olacak Azerbaycan ülke standında, Azerbaycan edebiyatı ve kültürüne yer verilecek. Ayrıca fuar kapsamında, 2, 3 ve 4 Kasım’da açık olacak uluslararası salonda bu sene yurt dışından Romanya, İran, Hırvatistan, Çin, İngiltere’den yayınevleri yer alacak ve önemli telif anlaşmalarına imza atacaklar. Bu yayınevleri düzenleyecekleri söyleşiler ile ilgili ülkelerdeki yayıncılık pazarının durumu hakkında bilgiler paylaşacaklar. 

İstanbul Kitap Fuarı’nun bu yılki konukları arasında; Türkiye’de milyonlarca okura ulaşan, genç yaştaki okurlar kadar eğitimcilerin ve anne babaların da büyük ilgi gösterdiği Vladimir Tumanov, resimli kitaplarıyla birçok ödül almış ve dünyaca üne kavuşmuş yazar ve illüstratör Benji Davies,  Avrupalı edebiyat eleştirmenlerince çağının önemli yazarlarından bir olarak anılan, Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü sahibi yazar Dimitris Sotakis, “1980’lerde doğmuş en iyi yirmi Latin Amerikalı yazar” seçkisinde yer alan, “Ulusal Edebiyat Ödülü” sahibi Kosta Rikalı yazar ve akademisyen Carlos Fonseca, Olasılıksız ve Empati adlı romanlarıyla yüz binlerce okura ulaşan ve çok satanlar listelerinin uzun yıllardır zirvesinde yer alan Amerikalı yazar Adam Fawer yer alıyor. Ayrıca fuarda Ayşe Tolga, Ahmet Şimşirgil, Bahadır Yenişehirlioğlu, Banu Avar, Behiç Ak, Emrah Safa Gürkan, Emre Kongar, Ercan Kesal, Erdem Atay, Erol Mütercimler, Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Latife Tekin, Mahfi Eğilmez, Mine Söğüt, Miyase Sertbarut, Murat Menteş, Nasuh Mahruki, Nevzat Tarhan, Nihat Genç, Nurullah Genç, Selçuk Şirin, Seda Öğretir, Sinan Canan, Sinan Meydan, Sinan Yağmur, Üstün Dökmen ve Yekta Kopan gibi önemli yazar ve şairlerin yanı sıra pek çok genç yazarlar da okurlarıyla bir araya gelecek.

​Girişin öğrenci, öğretmen, çocuk, emekli ve engellilere ücretsiz olduğu fuar; hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar, son günü olan 10 Kasım 2024 Pazar akşamı 19.00’da sona erecek. 41. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
386
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage