06 AĞUSTOS, SALI, 2024

“Afife” Oyununun Provaları Başladı

Tiyatromuzun öncü isimlerinden Afife Jale’nin hayatını, kurmaca bir hikâyeyle, Demet Evgar’ın performansı ve güçlü oyuncu kadrosuyla tiyatro sahnesine taşıyacak Afife oyununun provaları başladı.

Proje tasarımı Serdar Biliş ve Demet Evgar tarafından yapılan oyun, Afife Jale’nin hayatından ilham alarak kadının sahnedeki yerini, arayışını ve mücadelesini anlatıyor. Kadının sahneye çıkmasına, göz önünde olmasına yasak koyan düzene başkaldırının çağdaş bir yorumu olan Afife, 14 Eylül akşamı Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde prömiyerini gerçekleştirdikten sonra 15 Eylül, 20 ve 21 Ekim’de de sahnelenecek.

Selin Cankı Ceylan’ın kaleme aldığı ve Demet Evgar’ın Afife’ye hayat verdiği oyunun kadrosunda Tilbe Saran, Necip Memili, Bora Akkaş, İdil Sivritepe, Bedir Bedir, Orkuncan İzan, Bilge Çınar, Öyküsu Okur, Basma Seiba, Ekremcan Arslandağ gibi isimler yer alıyor. Afife Tiyatro ve Zorlu PSM’nin yapımını, Kia’nın ise ana sponsorluğunu üstlendiği oyunun sahne ve kostüm tasarımını Gamze Kuş yaparken, ışık tasarımında da Cem Yılmazer’in imzası bulunuyor.

Afife oyununun biletlerine Passo üzerinden ulaşabilirsiniz.

0
759
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage