18 MART, PAZARTESİ, 2024

Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması İçin Başvurular Başladı

Akbank Sanat’ın, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği iş birliği ile, çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri takip etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla düzenlediği Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na başvurular 2 Nisan tarihine kadar devam ediyor.  

“Gelecek-geçirmez” kavramından türetilen bir açık çağrının bilişim teknolojilerinden sağlığa, finanstan iklim değişikliğine kadar geniş bir yelpazede toplumsal hayatın geleceğini kontrol altına alma pratiğini vurgulayan 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışma teması, geleceği nasıl temsil edebileceğimiz konusunda sorular ortaya koyuyor. Yarışmaya 40 yaş altındaki tüm üniversite öğrencileri ve genç sanatçıları başvuru yapılabilecek. Katılımcılar yarışmaya bir veya daha fazla eserle başvuru yapabilecekler.

Yarışmaya; resim, heykel, fotoğraf, video, performans, seramik, cam, baskı, grafik tasarım, yerleştirme ve yeni medya gibi çağdaş sanatın tüm ifade biçimleri ile başvuru yapılabiliyor. Başvurular, jüri tarafından değerlendirilecek ve sergilenmek üzere seçilen eserler 5 Haziran-27 Temmuz tarihleri arasında Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşacak.

​Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

0
2321
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage