11 EYLÜL, ÇARŞAMBA, 2024

Almanya Büyükelçiliği Kısa Film Yarışması İçin Başvurular Başladı

Almanya Büyükelçiliği tarafından düzenlenen “Türk-Alman Dostluğu: Hikâyeler, Perspektifler ve Karşılaşmalar” temalı ödüllü Kısa Film Yarışması başvuruları başladı.

Almanya Büyükelçiliği, Türkiye-Almanya Dostluk Antlaşması’nın 100. yıl dönümü kapsamında, Kısa Film Yarışması ile katılımcıları dostluk hikâyelerini, farklı perspektifleri ve birleştiren karşılaşmaları paylaşmaya davet ediyor. “Türk-Alman Dostluğu: Hikâyeler, Perspektifler ve Karşılaşmalar” temalı ödüllü Kısa Film Yarışması’na başvurular 15 Kasım Cuma gününe kadar devam edecek.

Yarışmaya başvuran filmlerin içerik olarak Türkiye ve Almanya ile doğrudan ilgili olması gerekiyor. Filmlerin “İki ülkeyi birbirine bağlayan nedir?”, “Türk-Alman ilişkilerinde ne gibi benzerlikler, farklılıklar ve özellikler vardır?” ya da “Her iki ülkeden insanların ilginç öyküleri veya deneyimleri nelerdir?” gibi sorulardan ilham alması gerekiyor. Yarışmaya süresi beş dakikayı aşmayan, Türkçe veya Almanca kurmaca, belgesel ve animasyon yapımlar katılabiliyor. Almanca filmlerin Türkçe altyazılı olması gerekiyor. Katılım için ülke ve yaş sınırlaması bulunmayan yarışmada ödül alan yapımcıların veya onları temsil edecek kişilerin Türkiye’deki ödül törenine katılmaları bekleniyor. Bir kişinin birden fazla yapım ile başvurabileceği yarışmaya daha önce herhangi bir yerde gösterilmemiş ve ödül almamış yapımlar kabul edilecek.

“Türk-Alman Dostluğu: Hikâyeler, Perspektifler ve Karşılaşmalar” temasını çarpıcı, orijinal ve yaratıcı bir şekilde yansıtan kısa filmlerden seçilen filmlerin birincisi 3 bin Avro, ikincisi 2 bin Avro, üçüncüsü ise bin Avro’nun sahibi olacak. Yakın zamanda açıklanacak, çoğunluğu sinema profesyonellerinden oluşan jürinin belirleyeceği filmler 25 Kasım tarihinde açıklanacak ve 3 Aralık’ta Ankara’da düzenlenecek olan törende ödüller sahiplerine sunulacak.

​Almanya Büyükelçiliği Kısa Film Yarışması’na 15 Kasım Cuma gününe kadar buradan başvurabilirsiniz.

0
618
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage