14 AĞUSTOS, PAZARTESİ, 2023

“Amadeus” Oyunu Türkiye Turnesine Çıkıyor

Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu ve Piu Entertainment ortak yapımı Amadeus, 16 Ağustos’ta Türkiye turnesine başlıyor.

Dört yıldır kapalı gişe sahnelenen Amadeus, beşinci sezon öncesi turneye çıkıyor. 16 - 17 Ağustos tarihlerinde Ankara’da başlayacak olan turne kapsamında oyun; Bursa, Antalya ve İzmir’de izleyicilerle buluşacak. 18. yüzyılda Viyana’da yaşayan efsane besteciler Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin çatışmasına odaklanan Amadeus turneden sonra 10 Ekim’de İstanbul Zorlu PSM’de beşinci sezona merhaba diyecek.

Peter Shaffer’ın kaleme aldığı, dünya müzik tarihinin unutulmaz bestecileri Wolfgang Amadeus Mozart ile Antonio Salieri’nin hikâyesini anlatan Amadeus, Işıl Kasapoğlu rejisiyle izleyici karşısına çıkıyor. Salieri karakterini Selçuk Yöntem’in sahneye taşıdığı, Amadeus’u Tansu Biçer’in canlandırdığı oyunda, Costanze karakterinde Ankara ve Bursa’da Özlem Öçalmaz, Antalya ve İzmir’de Dilan Çiçek Deniz yer alacak.

“Dünya müzik tarihine yön veren deha Mozart, gündelik hayatında sıra dışı bir karakterdir. Yaşamı ile müziği zıt kutuplarda ilerleyen Mozart, adeta bir ‘tutunamayan’ profili çizmektedir. Mozart’a göre çok daha disiplinli ve müzik konusunda hırslı olan Salieri ise ‘müziğin tanrısı’ kadar başarılı olamamaktadır. Mozart ve Salieri arasında zamanla farklı bir ilişki kurulacaktır.”

Amadeus Turne Programı:
16 Ağustos Çarşamba 21.00 / Oran Açıkhava Sahnesi, Ankara
17 Ağustos Perşembe 21.00 / Oran Açıkhava Sahnesi, Ankara
7 Eylül Perşembe 21.00 / Bursa Kültür Park Açık Hava Tiyatrosu, Bursa
24 Eylül Pazar 21.00 / Antalya Açıkhava, Antalya
25 Eylül Pazartesi 21.00 / Antalya Açıkhava, Antalya
7 Ekim Cumartesi 21.00 / Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu, İzmir
​8 Ekim Pazar 21.00 / Bornova Aşık Veysel Açıkhava Tiyatrosu, İzmir

0
1702
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage