12 EYLÜL, PERŞEMBE, 2024

“Aramızdaki Mesafe” Prömiyere Hazırlanıyor

Başıbozuk Tiyatronun ilk oyunu olan, Bülent Gültekin’in tasarladığı, yazdığı, oynadığı ve Gülhan Kadim ile birlikte yönettiği Aramızdaki Mesafe, 20 Eylülde Sahne Kadir Hasta prömiyer yapacak.

Oyun, tek kişilik olmasına rağmen seyirciyi çevreleyen ses sistemiyle çok sesli bir deneyim kurmayı hedefliyor ve uzamsal ses tasarımı yoluyla seyirciyi oyunun dünyasına davet ediyor. Aramızdaki Mesafe, yıllardır sahneye çıkmayan Bülentin kendisiyle aynı isme sahip amcasının günlüğünü bulmasıyla başlıyor. Bülent, amcasının 18 yaşında köyden kaçıp büyükşehire gittiğini ve orada iki cemaat arasındaki macerasını öğreniyor. Bu maceranın ışığında kendi dindar geçmişini, kişisel dönüşümünü, tiyatrocu olma yolculuğunu ve bu yolculukta kurulan ilişkileri sorguluyor. İki hikaye; bambaşka zaman ve mekânlarda birbirinin içinden geçerek buluşuyor.

"(ben Bülent) Bundan üç yıl evvel benimle aynı isme sahip amcamın günlüğünü buldum. (ele geçirdim diyelim) O, köyden kaçıp büyükşehirde cemaatlere katılıyor. (haydaa) Ben dindar bir aileden çıkıp tiyatro ekiplerine giriyorum. (al başına belayı) Ve ikimiz de akıl almaz bir sona, büyük bir körlükle, son sürat koşuyoruz. Ta ki gözümüz açılana dek. (…)

(dur dur) Bir de oyun 8 hoparlörlü bir ses tasarımına sahip. Çevrenizdeki 8 hoparlörle amcamın bütün hikayesini uzamsal bir ses deneyimiyle seyredeceksiniz. Benim elimde sadece bir mikrofon var. (kablosuz…)” (Oyun Metninden)

Aramızdaki Mesafe; 21 Eylül Cumartesi 20.30 ve 22 Eylül Pazar 17.30’da Sahne Khas’ta, 25 Eylül Çarşamba 21.00‘de DasDas’ta, 10 Ekim Perşembe 20.30’da Kadıköy Boa Sahne’de, 16 Ekim Çarşamba ve 30 Ekim Çarşamba 20.30’da Kumbaracı50’de izleyiciyle buluşacak.

Künye:
tasarım/metin/icra: lent Gültekin
yönetmen: lent Gültekin-Gülhan Kadim
yardımcı yönetmen: Öykü Eraslan
ses oyuncuları: Ali Seçkiner Alıcı, Bulut Şaşoğlu, Enes Sarı, Defne Kar, Kerem Duru, Ogün Davutoğlu, Tuna Gümeli, Yiğit Cesaret, Yiğit Sertdemir
ses tasarımı: Tolga Tüzün
ses tasarım asistanı: Aleyna Erden
ışık tasarımı: Utku Kara
dekor-kostüm tasarımı: Hilal Polat
grafik tasarımı: Furkan Nuka Birgün
afiş tasarımı: Fazlı Kesgin
görsel iletişim tasarımı: Huni Studio
diyalog kayıt: Kerem Duru, Metehan Esen
reji asistanı: Yiğit Cesaret
ışık teknisyeni: Can Kılınç, Güray Doğru, Murat Kural

0
856
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage