Peter Singer ve Jim Mason’ın yediklerimizin tüm canlıları nasıl etkilediğine ve nasıl daha etik gıda seçimleri yapabileceğimize dair düşündürücü bir bakış açısı sundukları çalışmaları Aslında Ne Yiyoruz, Nasıl Yiyoruz? - Gıda Tercihlerimiz Neden Önemli?, Pelin Sertoğlu Hız’ın çevirisiyle Ayrıntı Yayınları’ndan çıktı.
Kitap; okurlara bilinçli, sağlıklı ve daha insani gıda seçimleri yapabilmek için yol gösterecek beş ilke sunuyor. Organik çiftçilik, adil ticaret, ticari balıkçılık gibi meseleleri tüm ayrıntılarıyla ele alırken sürdürülebilirlik kavramının karmaşık dinamiğini inceliyorlar.
Singer ve Mason, bu serüvene beslenme şekilleri birbirinden tamamen farklı üç Amerikalı ailenin yeme alışkanlıklarını inceleyerek başlıyor ve tükettikleri yiyeceklerin kaynağına giderek, üretim ve pazarlama aşamalarında gündeme gelen ahlaki meseleleri irdeliyor. Satın aldığımız ürünlerdeki “Organik” ve “Adil Ticaret” gibi etiketlerin geçerliliğini araştırırken, tesislerdeki işçilerin çalışma koşullarını gözler önüne seriyor.