19 EYLÜL, PERŞEMBE, 2024

Borusan Sanat, Yeni Sezona Başlıyor

Borusan Sanat, yeni sezonunda 25. yılını kutlayan Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın (BİFO) ve Borusan Quartet’in birçok sanatçıyla aynı sahneyi paylaşacağı zengin bir programı müzikseverlerle buluşturacak.

Programdaki konserlerde yerli ve yabancı ünlü müzisyenlerle bir araya gelecek BİFO ve Borusan Quartet, klasik müziğin başyapıtlarından çağdaş bestecilerin yeni ufuklar açan eserlerine uzanan geniş bir repertuvarla izleyicilerin karşısına çıkacak. Bu sezon BİFO, onursal şefi Gürer Aykal ve sanat yönetmeni ve sürekli şefi Carlo Tenan’ın yanı sıra, Laurence Equilbey ve Nil Venditti’nin konuk şef olacağı konserlerinde, Helene Walter, Alena Baeva, Chloe Ji-Yeong Mun, Marco Vergini, Marlis Petersen, Enrico Pace, Jan Mráček, Can Çakmur, Çağ Erçağ ve Ziyu He gibi önemli solistlere eşlik edecek. Borusan Quartet ise Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda izleyicileri oda müziğinin sevilen eserleriyle buluşturacak.

BİFO yeni sezonunu 10 Ekim Perşembe akşamı saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek konser ile açacak. Martin Haselböck, François-Xavier Roth, Pierre Bleuse, Lucie Leguay ve Corrado Rovaris gibi şeflerin yönetiminde, Budapeşte'de Müpa, Barselona'da Palau de la Música, Paris’te Théâtre des Champs-Elysées ve Viyana’da Musikverein gibi salonlarda elde ettiği başarılarla tanınan Hélène Walter, gecede Gustav Mahler’in 4. Senfoni’sini seslendirecek. BİFO’yu sanat yönetmeni ve sürekli şefi Carlo Tenan’ın yöneteceği bu konserde ayrıca Cumhuriyetimizin değerli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun’un ve Felix Mendelssohn’un yapıtları da dinleyicilerle buluşacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO), 17 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde klasik müziğin iki ünlü ismini, şef Laurence Equilbey ve keman sanatçısı Alena Baeva’yı ağırlayacak. 28 Kasım Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde, onursal şefi Gürer Aykal’ın yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, piyanist Chloe Ji-Yeong Mun ile bir araya gelecek. 5 Aralık Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde şef Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Borusan Grubu’nun 80. yılına özel düzenlenecek konserde piyanist Marco Vergini’yi konuk edecek. 9 Ocak Perşembe günü, saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde dinleyicilerle buluşacak Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, şef Carlo Tenan yönetiminde soprano Marlis Petersen ile yeni yılı karşılayacak. Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 13 Şubat Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek konserde dinleyicilere bir “Mahler” gecesi ile farklı bir deneyim sunacak. 6 Mart Perşembe günü saat 20.00’de Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde piyanist Enrico Pace’i ağırlayacak. 13 Mart Perşembe günü saat 20.00’de, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek baharın ilk konserinde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı şef Nil Venditti yönetecek. 15 Mayıs Perşembe günü saat 20.00’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek konserde ise sanat yönetmeni ve sürekli şefi Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, sezonun son konserinde unutulmaz bir müzik deneyimine ev sahipliği yapacak.

Borusan Quartet’in yeni üyesi Poyraz Baltacıgil oldu. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nda yardımcı grup şefliği görevini sürdüren Baltacıgil, aynı zamanda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın viyolonsel grubunda yer alıyor. Borusan Quartet, yeni sezonda dört konser verecek. 23 Ekim Çarşamba günü saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleştireceği “Müzikal Armağan” başlığını taşıyan konserde Schumann ve Mendelssohn’un eserlerini seslendirecek. Borusan Quartet, 25 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleştireceği yeni yıl konserinde dinleyenlere renkli bir program sunacak. Borusan Quartet, kış mevsiminin dinginliğine eşlik edecek “Oda Müziğinin Ustaları” konseriyle 19 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşecek. Borusan Quartet, 7 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00’de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşecek sezonun son konserinde İsviçreli klarnet sanatçısı ve doğaçlama ustası Reto Bieri’i konuk edecek.

​Borusan Sanat’ın yeni sezon programına buradan ulaşabilirsiniz.

0
424
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage