23 EKİM, ÇARŞAMBA, 2024

Bugünün Duygusal Tarihi: “Zalim İyimserlik”

Lauren Berlant’ın okuruna aşk, politika, aile, erdemli yeni yıl kararları gibi tutkuyla bağlı olduğu, arzuladığı şeyleri sorgulattığı kitabı Zalim İyimserlik - Bugünün Duygusal Tarihi, M. Çağlar Atmaca’nın çevirisiyle Minotor Kitap’tan çıktı.

Berlant, Zalim İyimserlik’te günümüzün dikkate değer duygusal tarihini anlatırken bugünü kavramanın cesur yeni yollarını sunuyor. Liberal-kapitalist sistemlerin bireylere hayatlarını “bir şeye dönüştürmek” için fırsatlar sağlayamayacağına dair kanıtlar ortadayken “iyi bir yaşam sürme” fantezisine bağlı kalmanın beyhudeliğini gözler önüne seriyor. Bu kitap bizi harekete geçiren her ne ise onun aynı zamanda bizi hayal kırıklığına doğru hızla sürüklediğini de gösteriyor.

“Lauren Berlant çağdaş sanat, edebiyat ve film okumalarını ustalıkla bir araya getirerek iyi yaşama yönelik ısrarlı arzularımızın nasıl sürekli olarak engellendiğini ortaya koyuyor. Bu kitabı okumak heyecan verici bir teorik deneyim ama aynı zamanda çok pratik, anlık, gündelik bir niteliğe de sahip. Berlant bize çıkmazda yani günümüzün duygusal ve politik koşullarında nasıl yaşayabileceğimizin kılavuzunu sunuyor.”  —  Michael Hardt 

0
70
0
800 Karakter ile sınırlıdır.
Yorum Ekle
Geldanlage